Ugyan kissé kockázatosnak tűnik ez a fogadás, de sebaj, bevállalom. Hátha. Amúgy egyéb másik esetekben ez a tipp majdnem egyáltalán nem lehetne kockázatos, hiszen a norvég rekordbajnok Rosenborg Trondheim BK fogadja hazai pályán az utolsó helyezett és első számú kiesőjelölt Ranheim Fotball együttesét. Ráadásul még a már alapból is sokkal jobb házigazda csapat jobb formában is van, mint a vendégcsapat. Szóval nem lehetne túl kockázatos dolog a hazaiak győzelmére tippelni. Főleg úgy, hogy a 49 ponttal 4. helyezett hazaiaknak muszáj győzniük ahhoz, hogy - szerencsés esetben - reménykedhessek az előrelépésben és a dobogón való zárásban.

Tehát, mint már említettem, elvileg nem lehetne kockázatos ez a "Rosenborg 2.5 gól felett" tippem. Ám, hangsúlyozom, hogy csak elvileg van így, hiszen éppen az utolsó fordulót rendezik a norvég élvonalbeli focibajnokságban, s a vendégcsapatnak még van némi halvány esélye nem kiesni, hanem továbbra is az I. osztályban maradni. Ehhez azonban a 26 ponttal sereghajtó vendégcsapatnak idegenben kellene győznie éppen a norvég rekordbajnok otthonában.

Szerintem nem is lehetne túlságosan meglepő ez az idegenbeli győzelem, hiszen a focibajnokságok utolsó fordulóiban gyakran lehet látni addig gyengén teljesítő, ám a szezon végén "szárnyaló" együtteseket, s ilyenkor az sem okoz túl nagy megrökönyödést, ha a kiesés ellen menekülő csapat egy nála sokkal magasabban jegyzett alakulat otthonában győzedelmeskedik.

Viszont azt azért jó dolognak tartom, hogy mindkét csapat győzelmi kényszerben van és mindkettőnek gólt vagy gólokat kell szereznie a hőn áhított győzelemhez. Úgy tudom, hogy a házigazdánál lesz némi fontosabb hiányzás a védelemben, plusz még kissé fáradtak is lehetnek az RBK játékosai, hiszen hétközben, csütörtökön Európa Kupa-meccset játszottak az osztrák LASK Linz ellen. Ahol hazai pályán buktak el 2-1-re.

Így az utolsó fordulóban képesnek tartom az utolsó helyezett vendégcsapatot, hogy 1-2 gólt szerezzen idegenben. Gyanítom, hogy ezt a dolgot a hazaiak is tudják, s ezért úgy készülnek, hogy a biztos győzelem reményében legalább 3 gólt kell szerezniük. Én nagyon remélem, hogy eképpen gondolkoznak.

Tipp: Rosenborg 2.5 gól felett.

Rosenborg - Ranheim: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp