Az év utolsó napján is rendeznek mérkőzéseket az észak-amerikai profi jégkorong ligába (NHL), a találkozókat figyelve a New Jersey Devils - Boston Bruins ütközet mellé tettem le a voksom. Két ellentétes utat bejáró csapatról van szó, ez jelzi a tabellán elfoglalt helyük is. A keleti konferencián a Bruins az előkelő 2. helyen tartózkodik, míg a Devils a liga végén kullog.

Devils gyenge formában, mindössze az utolsó előtti helyet foglalja el, a gólarányuk se pozitív, pedig az alapszakasz előtt sötét lóként tekintettek a csapatra. Kapuba Blackwood, aki jelenleg 90% körüli teljesítménnyel rendelkezik, ami az NHL kapusait nézve nem túl impozáns. A védelem Subban érkezésével se lett szilárdabb, rengeteg gól kapnak. Továbbá a csapat gyengeségét mutatja, hogy a védelmi páros nem igazán aktív a gólpasszok terén, nem tudnak gólhelyzetet kialakítani. A csapatába visszatért a sérült Taylor Hall, majd el is ment az Arizona csapatába. Majd a csapat a szezon kezdete előtt megszerezte Subban mellett Simmonds, Guszev kettőst is, majd a draftról első választásként Hughest. A keret erejét nézve nem rossz, tehetséges alakulat, de eddig a sikerek nem jönnek. A csapatból Tennyson nem lép pályára sérülés miatt.

Bruins tavalyi szinthez képest hasonlóan teljesít, jó formában vannak és a rájátszás is meglesz a csapatnak. Tudom még messze az alapszakasz, de nagyon jó maggal rendelkeznek és komplett csapat befolyását keltik. A csapat erőssége a védelem, vagyis a hátsó alakzat, képesek az ellenfél támadóit lenullázni, vagy minimumra szűkíteni. Kapuban Rask 92,3%-os hatékonysággal véd, teljesítménye a liga legjobbjaihoz hasonlítható. Védelem szenzációs Chara-Carlo páros, gólpasszok terén is hatékony, de mellettük a McAvoy és Krug is szépen előre küldi a korongot és életveszélyes lehetőséget kínálnak. A támadótrió is nagyszerű a Marchand-Bergeron-Pastrnak komoly lehetőséget fog ma is kiharcolni, nehéz lesz felvenni velük a fonalat a Devils védelmének.

Összességében a Bruins a favorit és ezen a meccsen hozzák is a kötelezőt, legutóbb idegenben 5-1-re győztek. A Devils kerete is tehetséges, de a Bruins összeszokott, fizikális ereje sikert fog érni. Az emberelőnyös kihasználás is a bostoni csapat felé billen, 26% a 14%-al szemben, ami nagy különbség. De emberhátrányban is jobban védekezik a Boston. A sok érv miatt a bostoni csapattal tartok és egy könnyed győzelmet várok.

New Jersey Devils - Boston Bruins: Hendikep - Rendes játékidő - Hendikep tipp