Futballbarátok legnagyobb örömére egyre nagyobb a rangja az olasz kupasorozatnak, a Coppa Italia-nak. Ezt azért tartom fontosnak kihangsúlyozni, mert a csapatok egyre inkább komolyan veszik a küzdelmeket, egyre erősebb kezdőket küldenek csatába a szakvezetők és ennek jótékony hatását, mi szurkolók élvezhetjük igazán. Ennek a tendenciának a folytatását várom a mai napon játszódó Fiorentina - Atalanta találkozón is. Amennyiben várakozásomnak megfelelően alakulnak a dolgok, akkor bátran rámehetünk a gólokra, mert a két csapat múltbeli párharcait a sok gólos találkozók jellemzik.

A hazai "Violák" Montella edző menesztése óta veretlenek. Az új szakvezetővel Giuseppe Iachini-val eddig egy értékes idegenbeli döntetlent értek el a Bologna ellen, majd hétvégén hosszú böjt után nyertek hazai pályán a Spal ellenében. Mi adjon erőt és önbizalmat a hazai lila-fehéreknek, ha ez sem. A fogadóirodák szerint még ezek ellenére sem Ők az esélyesek, de egy kupameccsen bármi megtörténhet. Az tisztán látszik, hogy a Giuseppe Iachini által alkalmazott háromvédős rendszerben jobban érzi magát az alakulat, mint Montella négy védősében. Ha a hazai tréner nem spórol a rendelkezésére álló játékosokkal, akkor éles kis meccset játszhatnak majd a kiváló idényt futó Atalantával.

A tavalyi döntős Atalanta kiemeltként még csak most, a nyolcaddöntőben csatlakozik a sorozathoz. Arra, hogy ez a sorozat a bajnoki és a BL menetelés mellett mennyire fontos Gian Piero Gasperini csapata számára ma kiderülhet. Mindenesetre ismerve a tréner maximalizmusát nem egy "indultak még" kategóriájú csapatot küld majd a firenzei Stadio Artemio Franchi gyepére. Ha gondolatmenetem jó, akkor a vendégek részéről is várhatjuk a gólt, gólokat.

Tavaly nem nagyon tudtak három gól alatti mérkőzést játszani egymással a felek. Bajnokikon két 4 gólos találkozó volt a termésük, de a tavalyi kupa elődöntőben is termékenyek voltak a srácok mind az oda-, mind a visszavágón. Én a tavalyi esztendőhöz hasonló jó kis adok-kapok találkozót várok a küzdő felektől.

Fiorentina - Atalanta: Gólok száma - Felett/alatt tipp