Ritkán kerülünk olyan áldott állapotba, hogy egy Arsenal szintű csapat mérkőzésére olyan szorzót kapunk a 1,5 overre (1.30), ami több mint vállalható. Akik követik tippjeimet, tudják, hogy ez az egyik kedvenc kimenetelem, és játékom egyik fontos eleme, hogy egyfajta tipphez rendelem hozzá az eseményeket. Most az újonc Sheffield londoni vendégjátéka, minden kritériumomnak megfelelt. Lássuk a részleteket.

Nyilvánvaló, hogy az új tréner Arteta a csapat védekezésének stabilizálására törekszik. Hátulról akarja felépíteni a játékot és nem a „rúgjunk többet az ellenfélnél” elv alapján gondolkodik. Mégis csupán a Leeds elleni FA-kupa találkozón volt 1,5 under, ami érthető egy kupameccs esetében. Nelson megszerezte a vezetést, amelyet aztán megőrzött az Arsenal, nem akart felesleges kockázatot vállalni, de nem tudta egy második góllal lezárni a párharcot, s az ellenfél is impotens volt. Más lesz a szombat délutáni összecsapás, mert az újonc az élmezőnyben van, igazi meglepetéscsapatként. A két gárda közötti különbség csupán 4 pont, ami helyezésekben négy pozíció. Nyilvánvaló, hogy Arteta a győzelemre fog törni, mert a tízedik pozíció elfogadhatatlan egy ekkora klubtól. Aubameyang piros lapos eltiltás miatt nem áll rendelkezésre, van variációs lehetőség Saka, Martinelli, vagy Guendouzi szerepeltetésével. Kell az újabb három pont a hazai csapatnak.

Fő célját a kiesés elkerülését lassan pontszámban eléri a sheffieldi együttes, aki roppant kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a szezonban. Chris Wilder legénysége a vendég tabella szerint hatodik, hazai pályán vívott meccseit figyelembe véve pedig nyolcadik. Rendszerint megizzasztja a nagycsapatokat is. Közvetlen riválisaival képes ki-ki meccset vívni és általában kevés gólos mérkőzéseken, győztesen kerül ki a párharcokból. Az öt középpályás és a három belső védős felállás, gyakorta gondot okoz a 4-3-3-al felálló gárdáknak, mert az újonc jól tömörül, szűkíti a területeket, és erőben, fizikálisan is állja a sarat. Most viszont Arteta új Arsenal-ja jön szembe, aki a standard 4-5-1-el zavarba hozhatja a vendégeket, mert sokkal több egy-egy elleni párharcot alakíthat ki. Abban bízom, hogy kijön a játékosok közötti minőségi különbség, s a sok párharc, egy nyílt mérkőzést eredményez.

Összegezve látni kell, hogy győznie kell az Ágyúsoknak. A meccs forgatókönyve nem ígér könnyű sikert. Tudja jól Wilder, hogy egy első félidőben szerzett góllal a hazaiak minden tervét dugába döntheti, és akkor jöhet egy lüktető találkozó. Mindenesetre, ha egy gól nélküli első félidővel zárunk, akkor sem kell aggódnunk, mert Artétának egyre nagyobb kockázatot kell vállalnia – hullámzó párviadal, kettészakadó középpálya, hektikus meccs alakulhat ki így. Szerintem érdemes 30 százalékkal növelni a meccsbe rakott pénzünket, jobb, mint a bankok által feldobott kamat…

Arsenal - Sheffield United: Gólok száma - Felett/alatt tipp