Most már győzelmi kényszerben lép pályára az Atletico vasárnap koradélután. Az elmúlt időszakban rosszul megy a matracosoknak. Alapban nagyon kevés gólt szerez Simeone együttese, de most még tetézi a bajt a Copából való kiesés is. A forduló az Espanyol pontszerzésével kezdődött, így a 20. helyre csúszott vissza a Leganes. Kit verjen meg a madridi csapat, ha nem a sereghajtót?

Viszonylag messze, nyolc pontra van a Real és a Barca, a harmadik helyen álló Atletitől, amelynek ledolgozása nem lenne lehetetlen. Azonban olyan pocsék formát mutat a fővárosi alakulat, hogy néha elgondolkodom: vajon befér-e majd idén a top 4 be? Lassan fel kellene venniük a fonalat, mert februárban jön a Real, a Valencia, és a Liverpool elleni páros meccs. Moratáék továbbra is nagyon gyengék a kapu előtt, mindössze 22 találatot szereztek bajnokikon. A védelem továbbra is dicséretes, a húsz LaLiga meccsen a 14 kapott gól, a második legjobb a ligában, csupán a Real Madrid (13), mutatója jobb e tekintetben. Apropó Real…valami megtört a szuperkupa döntőjében, a 11-es párbajban. Irtó gyenge teljesítmény volt az Eibar elleni vereség alkalmával (2:0-s vereség ítéletidőben), majd a kupakiesés Leónban hosszabbításban már megmagyarázhatatlan. Döbbenetes, hogy a két találkozón 26-szor lőtt kapura az Atletico és mindössze egy gólt ért el. Azért a Morata (50 millió euró), Joao Felix (100 M), Correa (35 M) triótól ez elég sovány, most viszont elvileg a liga leggyengébb csapata lesz az ellenfél, végre ismét hazai pályán! Legutóbbi hét Metropolitánóban lejátszott tétmeccséből hatot megnyertek a matracosok, csupán a Barca távozott három ponttal. Látva az elmúlt hetek teljesítményét, a kapu előtti tétó viselkedést, úgy érzem, hogy innen csak felfelé indulhat el Simeone csapata.

Ha azt írtam, hogy az Atleti 22 gólja gyalázatosan kevés, akkor mit szóljunk a vendégek 16 szerzett találatához. Javier Aguirre próbál taktikailag friss lenni. A kupában még áll a zöld/fehér klub, ahol rendre támadóbb felállást választ. Két 2020-as bajnokiján, viszont öt védővel próbálkozott a sereghajtó. A Valladoliddal szemben kétszer is vezetett, míg a múlt hétvégén lemosta a Getafe (0:3) a Leganest. Ráadásul a csapat rutinos szűrője Ruben Perez besárgult, nem játszhat Madridban, így tátong a középpályán egy luk, melyet Roque Mesa mellett valószínűleg egy támadóbb felfogású játékossal kell betölteni.

Csúnya, szenvedős mérkőzést várok. Hatalmas antifoci lesz, de most is, mint oly sokszor ki fogja brusztolni a győzelmet az Atletico Madrid. Lehet, hogy a sorsdöntő találat csak 94. percben jön, ezért a szívbajosok kerüljék ezt a tippet. Magam sem rakok rá nagy tétet, ugyanis egymás után sorozatban tíz elemzésem ült a Guruban, s most már tényleg időszerű lenne egy elhibázott előre prognosztizált kimenetel.

Atlético Madrid - Leganés: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp