A hazaiak egyik "gólzsákja", a francia válogatott Alassane Plea nem csak gólt szerzett az előző fordulóban, az RB Leipzig otthonában 2-2-es döntetlennel zárult rangadón, hanem piros lapot is kapott. Ezért ezen a mostani találkozón nem fog játszani a csávó, mert éppen az eltiltását fogja tölteni. Van ilyen. Ugyan ez tényleg jelentős hiányzást jelenthet a hazaiaknak, de szerintem nem érdemes kétségbe esni, hiszen ott vannak még a Borussia Mönchengladbach csapatánál a svájci Breel Embolo, a francia Marcus Thuram, Florian Neuhaus, Lars Stindl és Jonas Hofmann is. Szóval biztosan "akad" valaki, aki feledtetni fogja Alassane Plea hiányzását. Emiatt tényleg nem kell félni.

És talán amiatt sem kellene aggódni, hogy Alassane Plea mellett még Tony Jantschke és az algériai Ramy Bensebaini sem fognak játszani a hazaknál. Mert hiszen az előbb említettek mellett még ott vannak a svájci Denis Zakaria, a szintén svájci Nico Elvedi, a német válogatott Matthias Ginter, a svéd Oscar Wendt és a kiváló svájci kapus Yann Sommer is. Nekem úgy tűnik, hogy nincsen ok izgalomra. Most így tűnik, ám aztán pedig majd csak lesz valami.

Talán leginkább az jelenthet majd némi problémát a 39 ponttal 4. helyezett hazai csapatnál, hogy éppen jelenleg van jó formában a 23 ponttal 14. helyezett vendég FC Köln. Azért érdemes ehhez az előbbihez azonnal hozzátenni, hogy az FC Köln inkább otthon szerepel kiválóan, miközben pedig idegenben továbbra is csak középszerűen teljesít. Ha ez így lesz ezúttal is, s ez mellett pedig a Bajnokok Ligája-szereplést érő helyezésen levő hazai alakulat játékosainak még az is eszükbe jut, hogy csak rosszabb gólarányuk miatt maradnak le a dobogóról, akkor talán sikerülni fog az az általam remélem 1-2 gólos otthoni győzelem.

Tipp: győz a Borussia Mönchengladbach.

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp