Szerintem kezdem azzal, hogy legutóbbi három-három mérkőzésükön (egyaránt 2 bajnoki és 1 Német Kupa-meccs) a következőképpen teljesítettek a csapatok: az ezen a meccsen házigazda Bayern München mindhárom találkozóját könnyedén megnyerte és ezeken a meccseken a legkevesebb gólt (3 gólt) az idegenbeli találkozón szerezte, miközben az ezen a meccsen vendég RB Leipzig kétszer kikapott és egyszer pedig döntetlent játszott. A 9 megszerezhető pont közül azt az 1 pontot - természetesen - az otthon játszott összecsapáson bírta megszerezni. Ez idő alatt az RB Leipzig elbukta a német élvonalbeli bajnokság listavezetői pozícióját is, mely listavezetői helyezésen éppen az aktuális ellenfele, azaz a Bayern München váltotta a kelet-németországi együttest.

Szerintem az előbb írtak viszonylag jól példázzák, hogy az utóbbi időben sokkal jobb formában van a Bayern München, mint az RB Leipzig. Ám ha a Bundesliga legjobb formában levő csapatának számító bajoroknál ez nem lenne elegendő, akkor még arról sem árt megemlékezni, hogy a Bayern München az utóbbi 6 bajnoki mérkőzéséből mind a 6-ot megnyerte, s ezalatt 23 gólt szerzett és csak 3 gólt kapott. Talán az előbbiekben említettek mellé még azt is meg lehet jegyezni, hogy amióta kirúgták a horvát Niko Kovac edzőt és helyette Hansi Flick edző ül a kispadon, azóta jól teljesít a Bayern München.

Erről a Bayern München - RB Leipzig német élvonalbeli bajnokiról hiányozni fognak: a bordasérüléssel bajlódó spanyol Javi Martinez, a bokasérült horvát Ivan Perisic és a térdsérült Niklas Süle, illetve a bokasérült Kevin Kampl, a térdsérült magyar-német Willi Orban és a derekát fájlaló francia Ibrahima Konate.

Mivel a német rekordbajnok otthonában rendezendő ezen mérkőzés elsősorban arról fog majd szólni, hogy a listavezetői helyet nemrégiben elfoglaló Bayern Münchennek muszáj nyernie ahhoz, hogy továbbra is 1. helyezett maradjon és tovább küzdhessen az újabb bajnoki címért, remélem, hogy a bajor csapat játékosai nem fognak "szórakozni", hanem az utóbbi meccseken tapasztalt szokásukat megtartva ezúttal is nyerni fognak.

Tipp: győz a Bayern München.

Bayern München - RB Leipzig: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp