Ambiciózus német ellenfelét fogadja Londonban a tavalyi döntős. Mourinho meglehetősen ritkán szenved vereséget csapataival hazai pályán. Mutatója a Tottenhamnél is jó: 10 meccsből 8 győzelem két vereség, de az a kettő…A Lipcse teljesen újonc a Bl-kieséses szakaszában, ami döntő lehet a párharcban.

Hetek óta foghíjas az RB Leipzig, de derekasan áll a Bundesliga második helyén. Nagelsmann életét nehezíti, hogy még ősszel besárgult Lyonban Upamecano így nem játszhat. Valószínűleg a Klostermann, Halstenberg belső védőpárral kezd a vendégcsapat, a poszton még Ampadu bevethető. A raszta walesi hétvégén a Werder ellen kapott egy bő félórát, - és ennyi az összjátékperce 2020-ban. Szemben a Hotspur hazai mérlegével, idegenben meglehetősen gyengén teljesítenek Gulácsiék, az újesztendőben még nyeretlenek, de a Bayern elleni fogadógyilkos 0:0 mindenképp bravúr (itt megjegyzendő, hogy a münchenieknek is jó volt akkor az iksz, legalább is a pályán ezt mutatták). Kétszer veszítettek Frankfurtban (bajnokság, kupa), s az a teljesítmény biztosan kevés lesz a Bl-ben. Elől megvan a Lipcse: Werner, Schick, Olmo és Sabitzer kiegészülve egy jó Forsbergel veszélyes bárkire Európában. Ami viszont elég Németországban, az újoncként Mourinho ellen valószínűleg sovány lesz!

Tudja nagyon jól a portugál tréner, hogy két meccsen dől el a továbbjutás. Enyhíti a hazaiakon a nyomást a tény, hogy a City kizárásával, elég Angliában a legjobb ötbe bekerülni, s adott a jövő évi Bajnokok Ligája szereplés. Okosan fog meccselni a Tottenham, nem kell mindent egy lapra feltenniük. Ha úgy alakul, lehozza egy sovány 0:0-al a találkozót a londoni alakulat. Nem mondom, hogy feladja a gólszerzés lehetőségét Mourinho, hiszen Son vezetésével, még Kane nélkül is képes 2-3 találatot összehozni a Tottenham. Viszont nem ez lesz a hangsúlyos, hanem a továbbjutás. Megöli majd a focit Mourinho, és taktikailag az ő elképzelése fog megvalósulni. Két hazai veresége van csak Mou-nak jelenlegi csapatával: a Liverpool elleni érthető (jelenleg a világon bárhol-bárkit legyőznek..), míg a Chelsea elleni 0:2 egy nagy presztízsű kudarc volt. Úgy érzem, hogy nemzetközi szinten a Leipzig még nem ez a szint, Gulácsiék nem fognak nyerni Londonban.

Tottenham - RB Leipzig: Dupla esély - Dupla esély tipp