Úgy tűnik, hogy a házigazda Arminia Bielefeld nagyon jó helyzetben van, hiszen a német élvonalba igyekvő Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli csapat jelenleg 44 ponttal éllovas a németországi másodosztályban. Ám csak felületesen - mintegy látszólag - szemlélve a Bundesliga 2 tabelláját tűnik ilyennek a pillanatnyi helyzet, ugyanis a valóságban az van, hogy egyáltalán nem pihenhet "babérjain" az Arminia Bielefeld, hiszen a mögötte 2. helyezett VfB Stuttgart szintén 44 pontos, míg a 3. helyezett és 41 pontos Hamburger SV együttese is mindössze csak 3 pont távolságra van a listavezetőtől. Sőt, még a 38 ponttal 4. helyezett - és általában jól teljesítő - FC Heidenheim sem mondott még le a német foci élvonalába való feljutásról, hanem igenis nagyon keményen küzd ezen célja eléréséért.

Nekem nagyon úgy tűnik ez a pillanatnyi helyzet a német másodosztályból, hogy ezen az Arminia Bielefeld - Hannover bajnoki mérkőzésen bizony nagyon ajánlatos nyernie a saját közönsége előtt játszó 1. helyezett csapatnak. Természetesen sokkal jobb a házigazda listavezető eddigi mérlege (22 mérkőzésen 12 győzelem, 8 döntetlen, 2 vereség, 47-23-as gólarány), mint a 26 ponttal 14. helyezett vendég Hannover csapatáé (22 mérkőzésen 6 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereség, 28-35-ös gólarány). Ez a jelentős különbség, persze, nem számít újdonságnak egy 1. helyezett és 14. helyezett alakulat között, viszont az már talán jelent valamit, hogy az otthon szereplő és amúgy is sokkal jobban teljesítő hazai csapat mostanában is lényegesen jobb formában van, mint a nála vendégeskedő ellenfél. Például annyira lényegesen jobb a hazaiak jelenlegi formája, hogy az utóbbi három otthoni meccsen a 10-2-es gólkülönbség mellett egyetlen 1-szer sem szenvedtek vereséget, miközben a Hannover 3-ból 2-őt bukott idegenben és azon a három találkozón mindössze csak összesen 2 gólt bírt szerezni.

Egyáltalán nem számítok küzdelmes meccsre, ám arra – talán – jogosan számítok, hogy az otthon játszó listavezető nyerni bír majd legalább 1-2 gól különbséggel.

Tipp: győz az Arminia Bielefeld.

Arminia Bielefeld - Hannover 96: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp