A Torpedo ellen kezdheti ma a CSZKA a KHL rájátszását. A CSZKA megnyerte az alapszakaszt az idén, de csak egyetlen pontocskával a Bars Kazan és az SZKA Szentpétervár előtt. Nem csak csapatként, egyéni szinten is remekeltek a CSZKA játékosok. Kirill Kaprizov 57 meccsen 62 pontot szerzett, amiből 33 gól volt, így a legtöbb gólt szerző játékos is ő lett az alapszakaszban. Kapusok közül Ilya Sorokin és Lars Johansson is felkerült a top 5-ös listára. Mindketten 93% fölött teljesítettek az alapszakaszban, Johansson 1.40-es meccsenkénti kapott gólátlaggal. Sorokin 40 meccsen állt a kapuban, amiből 9 meccsen gólt sem tudtak neki lőni. Mat Robinson +35-ös +/- mutatót hozott össze az alapszakaszban, ami brutálisan erős, és holtversenyben a legtöbb volt a ligában.

A Torpedo a 15. helyen zárta az alapszakaszt. Kapuban Lindbak és Tikhomirov szinte ugyanannyi meccset védett, és 92% körüli mutatóval zártak mindketten. A védők közül kiemelkedett toronymagasan Charles Genoway, 31 pontja 6 gólból és 25 gólpasszból tevődik össze. A csapat legjobbja Jordan Schroeder lett 41 ponttal, őt Zhafyarov követi 37 ponttal. A legtöbb gólt Bocharov szerezte az alapszakasz során a vendégeknél, szám szerint 20 gólt lőtt. Persze itt nem beszélhetünk olyanról, hogy valamelyik játékos felkerült volna a toplistára, ott kibéreltek minden helyet a top csapatok játékosai.

A CSZKA olyannyira dominált az alapszakaszban, hogy az emberelőnyök kihasználásában és az emberhátrányos védekezésben is az első helyen végzett. A Torpedo ezekben a mutatókban a középmezőny vége felé helyezkedik el. A moszkvaiak 202 gólt szereztek, ami szintén a legtöbb lett, a 99 kapott gól 62 meccsen annyira brutálisan erős, hogy még csak a közelben sincs egyetlen másik csapat sem. Ezzel szemben a vendégek csak 165 gólt lőttek, ami mellé 167 gólt kaptak. A CSZKA győzelem szinte biztosra vehető véleményem szerint, de semmi érték nincs benne. Még a hendikeppes CSZKA győzelemre is csak 1.30-as szorzó körül adnak az irodák. A két csapat egymási elleni mérlegében az elmúlt 15 meccsből csak 1 alkalommal tudott nyerni a Torpedo, akkor is csak hosszabbításban, minden más alkalommal még a rendes játékidőben kikaptak a CSZKA ellen. A hazai csapat 3 góljával lehet ezen a meccsen keresni valamit. 2016 márciusa óta (15 meccs) csak 3 alkalommal fordult elő, hogy nem tudott 3 gólt szerezni a moszkvai csapat. Viszont olyan formában zárta a szezont a CSZKA, hogy ma a 3 lőtt gól hazai pályán nagyon benne van ebben a meccsben, a vendégek részére maximum 1 gólt jósolnék.

CSKA Moszkva - Torpedo Nizhny Novgorod: A hazai csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp