Még öt forduló van hátra a skót bajnokság 33 körös alapszakaszából, aztán kettéoszlik felső és alsóházra a mezőny. Az Aberdeen a dobogóért akar csatázni, hiszen a negyedik pozícióban van 41 ponttal, előtte a Motherwell 42-vel várja a folytatást. Azonban a Kilmarnock számára sem elérhetetlen a felsőház, egy esetleges győzelemmel, csak két pontra lenne a hatodik pozíció.

Nem nehéz elképzelnünk egy Mezőkövesd típusú csapatot. Nos, a Kilmarnock valami ilyesmi alacsony költségvetésű klub, Glasgowtól délre autópályán 50 kilométerre se. A helyi Rugby Arénában játsszák meccseiket, ami közel húszezer férőhelyes, de átlagban 5-6000 néző kíváncsi rájuk. A Kilmarnock keretét 7 millió euróra taksálja a transfermarkt, s annak ellenére, hogy Skóciában is kiscsapatnak számítanak, nem kell félniük a kieséstől. A jelenlegi hetedik pozíciójuk bőségesen elég a bennmaradáshoz (csak az utolsó 12. esik ki), de a szezon vége sokkal értelmesebb lehetne nekik, ha nem az alsóházban kellene lelötyögniük. Botlott kedden Hibernian, így most Alex Dyer menedzser térfelén van a lehetőség a felzárkózásra. Nem szerez a szezonban sok gólt a Kilmarnock (29), de azért a meccsenkénti 1.00-es átlag megvan, de ha a kapott gólokat is hozzáadjuk (39), azért, bőven jön találkozóin átlagban a két találat. Alig két hete játszottak kupameccset a felek ugyanezzel a pályaválasztással, akkor a rendes játékidőben 1:1 után a hosszabbításban még öt gól esett, s a vége 4:3-s aberdeeni siker lett. Érdekeség, hogy hazai pályán játszott meccsek alapján negyedik a Kilmarnock (azaz felsőházas!), s rendszerint két csatárral, 3-5-2-es felállásban támadólag lép fel.

A vendégek számára sem mindegy, hogyan végződik a szerdai kirándulás. Bejutott a kupában a legjobb négy közé az Aberdeen a hétvégén, idegenben a St Mirren együttesét múlták felül. A gólfelelős Cosgrove (11 bajnoki találat), csak a hajrára szállt be, s a második találatot 11-esből ő jegyezte. Szeretek overezni Dereck McInnes csapatának meccsein, mert a buki rendre felülárazzák a találatok valószínűségét. Pedig ideális a csapat gólaránya, a 35:33 azt mutatja, hogy „szereti” rúgni és kapni is a gólokat az Aberdeen. Motivációval vendégoldalon sem lesz gond, nem lehet más a céljuk, mint elcsípni a dobogó alsó fokát a két nagy mögött, s erre minden esélyük megvan. A Motherwell-el folytatott versenyfutásban sokat érne egy győzelem, ezért a három csatárral felálló vendégekben is benne van potenciálisan a gól!

Úgy gondolom, hogy a mindkét fél győzelemre játszik majd. Amennyiben folytatódik a kupameccs, akkor simán lejön a 1,5 over! Nem látom okát annak, hogy miért ne lenne így! Adott két motivált csapat, támadó attitűddel. Ha a számokat nézzük mindkét gárda simán jó egy-egy gólra!

Kilmarnock - Aberdeen: Gólok száma - Felett/alatt tipp