Érdekes összecsapásnak adhat otthont a nürnbergi Max-Morlock Stadion. Vagyis az a létesítmény, ahol korábban - még a második világháború előtt - a Hitlerjugend tartotta felvonulásait, ám amelyik létesítmény most már jó ideje az FC Nürnberg focicsapat otthona. Azért nem árt tudni, hogy a jelenlegi Max-Morlock Stadion régebbi neve "Stadion der der Hitler-Jugend" volt.

Talán "összejön" ez a hendikepes hazai győzelem, mert hiszen abból kiindulva, hogy a 29 ponttal a kiesés elöl menekülő 15. helyezett FC Nürnberg fogadja otthonában a 37 ponttal 6. helyezett Erzgebirge Aue együttesét, nem csak kissé merésznek, de akár még kockázatosnak is tűnhet ez a tipp. Leginkább azért próbálkozok mégis a tippemmel, mert az Erzgebirge Aue nagyon gyengén szokik teljesíteni saját pályájától távol (eddigi idegenbeli mérleg: 13 mérkőzésen 1 győzelem, 4 döntetlen, 8 vereség, 10-23-as gólarány), miközben pedig a házigazda FC Nürnberg újabban kezd egyre inkább magára találni (eddigi hazai mérleg: 13 mérkőzésen 3 győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség, 14-23-as gólarány). Talán tart még ez a tendencia és ezúttal jól fog otthon játszani az FC Nürnberg és ismét nagyon gyengén fog teljesíteni idegenben az Erzgebirge Aue. Talán!

Hiányzók terén a hazaiaknál jobbára csak az van, hogy az előző fordulóban, az FC St. Pauli elleni 1-0-ás idegenbeli vereséggel zárt mérkőzés 55. percében kiállították a 28 éves Christian Mathenia kapust, s nyilván ezúttal nem játszhat majd az eltiltás miatt. Sebaj, hiszen szerepelhet helyette a másik kapus, Felix Dornebusch. Vagy esetleg talán az osztrák Andreas Lukse. Majd kiderül.

Amúgy a Sportfogadás.org főoldali cikkéhez hasonlóan én is több gólt várok ettől a párharctól, s csak azért nem fogadtam az általam tippelt 4.5 gól felettre, mert nekem túl magasnak tűnik az a 6.00-ás szorzó az SfGuruhoz. Maradok inkább a kaptafánál.

Tipp: FC Nürnberg -1.5 gól ázsiai hendikep.

1. FC Nürnberg - Erzgebirge Aue: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp