Lendületben volt a Zete, amikor beleállt a világ a fékbe, és minden lecsendesült. A Fradi elleni 1:1 után a debreceni fölényes győzelem visszaadta az újonc önbizalmát. Márton Gábor megint bizonyítja, hogy állandó kispadot érdemelne az nb1-ben. Kaposváron a kedvenc csapatom már az nb2-re „készül”, erről beszélt Waltner Róbert a Semleges térfélben, de addig sem adja olcsón a bőrét.

Győzelmi kényszerben lépnek pályára a vendégek a cukorgyári gödörben. Kemény ellenfelekkel hangolt barátságos meccsen a ZTE (VIDI, Fradi) két vereséggel. Jó ómen, hogy az eddigi két Rákóczi elleni meccsen, 100 százalékos a gárda (4:0, 2:0) a futó bajnokságban, és a váratlan „negyedházas” rendelet miatt a drukkereik is mellettük állhatnak. A héten a tíz gólos Radó arról beszélt, hogy nem csak a bennmaradás, de számára a gólkirályi cím is cél, hiszen csak egy találattal van Lanzafame mögött. Zsúfolt az alsóház, mert a három ponton belül van a Kisvárda (31), a Loki (30), az Újpest (29), a Paks (28), és a Zalaegerszeg (28). Pénteken a jelenleg 11. helyen álló kék-fehérek elrugaszkodhatnak a kieső pozícióból, s nyomást gyakorolhatnak a többiekre.

Próbálja élvezni a hátralévő meccseket a Kaposvár. Nagyon jól gondolkodik, és igen szimpatikus Waltner, aki beismerte, hogy jelentősen túlteljesített az előző évi feljutással a Rákóczi. A csapat sokkal gyorsabban fejlődött, mint a klub, s két dolgot tehettek: bevásárolnak és „balmazújvárosozzák” magukat (azaz kiköltekeznek csődközeli állapotig – de ez sem garancia a bennmaradásra, s utána jöhet a nagy bukta); vagy becsületből lenyomnak az élvonalban egy évet. Az utóbbi mellett voksoltak szerintem helyesen, nem adta el a klubfilozófiáját a klub. Waltner korábbi csapatának sokat segíthet most a bennmaradásért vívott harcban – s itt a Zetére gondolok elsősorban -, de úgy vélem Márton Gábornak nem kell lefeküdni. Becsületes nyílt küzdelemben is legyőzhető a ZTE számára a sereghajtó.

A szünet előtt nagy pofonokat szenvedett el a Rákóczi, és megroppant a korábban kifogyhatatlan hitűnek gondolt keret. Disztl Laciék a Paks elleni párosmeccsel (két 1:1) készültek a végjátékra, s az eredmények adhatnak a játékosoknak némi plusz energiát. Tippemmel a szokásos módon a biztosra megyek, bár a meccs országos kettes, mégsem fogadhat a saját csapata ellen az ember, s ki tudja, lehet, hogy jó lesz egy pontra a hazai csapat!

Kaposvari Rakoczi FC - Zalaegerszegi TE: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp