Gólokkal, pontosabban a gólok elmaradásával nyerhetünk az NB I aktuális fordulójában egy olyan mérkőzésen, ahol egyébként két viszonylag gólerős csapat találkozik. Ez a találkozó pedig nem más, mint a Diósgyőri VTK - Mezőkövesd megyei rangadó. Normál esetben sem lenne egy hamvában holt ötlet a tippünk, mert az eddigi egymás elleni mérkőzéseiken is gyakran realizálódott ez az opció. A mostani helyzetet pedig közel sem nevezném normálnak, így várakozásom szerint még nagyobb esélyünk van ezzel a tippel a nyerésre.

Ha valakinek, akkor pontosan Feczkó Tamás alakulatának, a Diósgyőrnek jött a legrosszabbul a kényszerszünet. 2020 sikercsapata egy öt meccsből álló veretlenségi szériában volt és joggal bízhattak a sikeres folytatásban Miskolcon. Viszont jött a szünet, s bár ettől függetlenül lehet még sikeres ez a folytatás, de az tisztán látszik, hogy mély nyomokat hagyott az időbeli kiesés a csapat játékában. A holtszezon utáni felkészülési meccseiken kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak Márkvárték, mert kivétel nélkül minden ellenfelüktől vereséget szenvedtek. De pontosan ebből építkezhet majd Feczkó Tamás, mert ezek a meccsek rávilágítottak, hogy hol és miben kell változtatnia az éles meccsekre. Egy többszörösen megerősített védelmet és ezzel párhuzamosan, egy biztonsági játékra alapuló taktikát bőven bele tudok képzelni a hazaiak játékába, ami erősítheti várakozásomat, mely szerint nem kapnak gólt az első félidőben.

Történelme legnagyobb sikeréhez vezette Kuttor Attila a mezőkövesdieket azzal, hogy a sárga-kékek hétközben bejutottak a Magyar Kupa jövő heti döntőjébe. Ennek a fantasztikus sikernek a hozadéka lehet majd az, amit én tulajdonképpen várok. " A kupadöntővel egyelőre nem foglalkozunk..." bla, bla, bla, mondja a tar fejű mester a mostani mérkőzés előtt, de nehogy felüljünk már erre a sablon nyilatkozatra. Nagy tétben mernék rá fogadni, hogy a kövesdi fejekben már csak a jövő heti döntő és annak sikeres megvívása jár. Ennek tükrében több peremember is szerephez juthat majd a mostani bajnokin, akik motivációban felvehetik ugyan a versenyt az előttük állókkal, de játéktudásban nem. Biztosak lehetünk benne, hogy több helyen is változtatni fog alapcsapatán Kuttor Attila. Ez pedig leginkább az eredményességben, vagyis annak elmaradásában fog jelentkezni negatívan.

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd: Mezőkövesd gólt szerez - elsõ félidõ - Igen/Nem tipp