A kupadöntőt hét közben kiharcoló kövesdiek minden bizonnyal egy felforgatott csapattal látogatnak Miskolcra, és ez adja a tippem alapját. Azért a magyar csapatok nem a kettős terhelésről, meg a heti 2-3 meccsről híresek, illetve a jövő heti kupadöntő már ott lebeg a vendégek szeme előtt, ami a klub egyik legfontosabb meccse lehet. Ennek szellemében egy pihentetést várok vendég oldalról, és szerepet kaphatnak olyan játékosok is, akikről még soha az életben nem hallottunk semmit. A kövesdi megbízott edző is lenyilatkozta, hogy nem igazán bírják ezt a fajta terhelést a játékosai, így mérlegelve a fontosságok alapján muszáj lesz rotálni a csapatot.

Hazai oldalon nem túl fényes a felkészülés az újrainduló szezonra, itt a lehetőség ezen javítani és otthon tartani a pontokat a fejben már egy meccsel előrébb járó kövesdiek ellen. Fontos megemlíteni még azt, hogy egy esetleges hazai győzelemmel közeledhet a miskolci csapat a dobogós reményekhez, ami a szezon elejéhez képest egészen komoly minőségbeli javulás lenne.

Az oddsokat nézve egész jó érték lehet a hazaiakban, bár a két legnagyobb irodánál éppen fordított oddsokat kapunk, nehéz eldönteni, hogy ki is a mérkőzés igazi esélyese. Illetve bízok abban, hogy a mezőkövesdiek teljes mértékben a kupagyőzelemre helyezik a hangsúlyt, és azután már a bajnoki dobogó sem létszükséglet, mivel garantáltan európai kupa selejtezőben szerepelhetnének. Valami hasonlóra számítok, mint a legutóbbi egymás ellenin, langyos játék, kevés gól, szűk diósgyőri siker.

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp