A Budapesti Honvéd eddigi két tétmérkőzését is sikerült megnéznem. Kirázott a hideg tőlük; a Honvéd jelenleg másodosztályú csapat szintjén van! Pisont István „edző” egyszerűen nem érti, mit kell csinálni vezetőedzőként. Dajkával párban olyannak tűnnek, mintha időgéppel jöttek volna a '80-as évekből. Egyetlen szerencséje van most a Honvédnak: van egy ihletett formában védő Tomas Tujvej nevű kapusa, akinek egyszerűen lehetetlen gólt lőni. Amikor eljutottak a tizenegyespárbajig az MTK ellen, már biztos voltam abban, hogy ők jutnak tovább. Ami fontos még, hogy egyszerűen képtelenek normális támadásvezetést végigvinni, a játékosok egyéni képességeire próbálnak alapozni, és ha egy George lehet a támadó a Honvédnál, akkor sok jóra nem lehet számítani.

A Debrecen a Fradi ellen játszott egy pótolt tétmeccset, és nem játszott rosszul. Csak Sigér Dávid két gyönyörű góljával kaptak ki. Mondhatjuk úgy, hogy a Fradi nem játszott teljes gőzzel, de ahhoz, hogy valaki ne tudjon jól játszani, ahhoz kell az ellenfél jó játéka is. Új utakon járnak most a debreceniek az új edzővel, és egyelőre szimpatikus, amit láthatunk. A Kisvárdát a felkészülési mérkőzéseken szépen verték.

A Honvéd valóban 120 percet játszott hét közben a kupamérkőzés visszavágóján. Fáradtak a játékosok? Az nagyon durva lenne, mert azt jelenti, hogy két hónap semmittevés után 210 perc foci után nem bírják a normális menetű focit. Ezt a fajta fizikális nihilt nem nézem ki még Pisontból sem, pedig nagy edzői kvalitásai nincsenek az erőnlét terén. Sokkal inkább hiszek abban, hogy a Honvédot most nem érdekli ez a mérkőzés, megpróbálják megúszni a legkisebb erőkifejtéssel. Ezt egy mély védekezéssel, és semmi kockázattal tudják a legjobban abszolválni. A Debrecenben most nem látok erőt még egy ilyen mérkőzés megnyeréséhez, de ahhoz, hogy pontot szerezzen, igen. Én úgy vélem, kiindulva a Honvéd eddigi két mérkőzéséből, rém unalmas 0-0 várható, ami miatt a félidő/végeredmény döntetlen eredmény nem lehet nagyon elhibázott fogadás.

Budapest Honvéd FC - DVSC Debreceni: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp