Nagyon érdekesen alakulnak az OTP Bank Liga aktuális, nyújtott fordulójának eredményei. A péntek esti gólzápor után szombaton jött egy kevés gólos játéknap és nagyon úgy tűnik, hogy a vasárnapi mérkőzéseken sem számíthatunk majd sok találatra. Ezért adja magát a szituáció, hogy a Budapest Honvéd FC - DVSC Debrecen találkozón is ebbe az irányba kutakodjunk. Ha keresésünkbe belekalkuláljuk még azt a tényt, hogy a fővárosiak a jövő héten Magyar Kupa döntőt játszanak, akkor máris találunk egy jó eséllyel játszható tippet, mely szerint a hazai csapat nem fog két gólt szerezni a mai találkozón.

Nagyon úgy tűnik, hogy hiába vált meg a Honvéd a szünet alatt Giuseppe Sannino vezetőedzőtől és nevezte ki helyette a "legnagyobb király" Pisont Istvánt, ez a csapat eredményességére nincs hatással. Az amúgy is gyenge támadósor ( a Kaposvár után a legkevesebb gólt szerezték a ligában) az MK elődöntők alkalmával egyszer sem tudta bevenni az MTK kapuját. Ma egyébként is egy tartalékosabb piros-fekete alakulatra számíthatunk, mert nem hinném, hogy a kupa elnyerésének lehetőségét feláldoznák a mai mérkőzésért. Láthattuk ezt tegnap a Mezőkövesd esetében is, amiben tulajdonképpen semmi kivetnivaló nincs. Viszont ha a "Top" csapat ennyire gólképtelen, akkor mit várjunk a "tarcsitól"? Sokkal többet semmiféleképpen ne. A kényszerszünet előtt a motivált Kisvárda csúnyán megszórta a kispestieket (1:5). Most a DVSC ellen ez talán nem fordul majd elő velük, de motivációból a hajdúságiaknál sem lesz hiány.

Erre enged következtetni a debreceniek edzőjének Vitelki Zoltánnak is a meccs előtti nyilatkozata. "Csak arra koncentrálunk, hogy mindenáron három pontot szerezzünk ellenük."- mondja a tréner és biztos vagyok benne, hogy az Ő fejében is többször átvillant, hogy az ellenfelük a jövő héten kupadöntőzik. Egyet viszont leszögezhetünk, első és legfontosabb feladata Vitelkinek a védelem stabilizálása. Mérhetetlenül sok gólt kapnak ( a Kaposvár után a legtöbbet ), aminek egyenes következménye, hogy a kiesés elkerüléséért kell küzdeniük. Játékosállományuk minősége megvan ehhez, ezért most már csak jól kell gazdálkodni a meglévő kerettel.

Óvatos, visszafogott játékra számítok mind a két fél részéről, abban pedig nem nagyon vannak benne a gólok.

Budapest Honvéd FC - DVSC Debreceni: Budapest Honvéd FC által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp