Úgy döntöttem, hogy már csak előzmények miatt is írok néhány sort ehhez a német meccshez, mert egyre inkább az a helyzet van, hogy hiába fejezték be a bohócligájukat azok a szerencsétlen franciák, mert helyettük itt vannak nekem a németek. Lehet rájuk hárítani a buktáimat! És vannak, akiket a franciák gyáva megfutamodása utána lehet szidnom. Előre jelzem, hogy ugyan tényleg leírom a véleményemet, ám az általam a németekről mostanában írtakat nem érdemes túlságosan komolyan venni, hiszen ezek a németek nálam most éppen átmenetileg a gyáva franciák által üresen hagyott "pofozógép" szerepét töltik be, akikre dühös és mérges lehetek, ha kell, ha nem. Nehogy már én kapjak agyvérzést, amikor ők tökéletesen megfelelnek nekem az idegesség levezetésére!

Tegnap ugyan megemlékeztem a Borussia Dortmund - Hertha BSC mérkőzésről, s bár azt véltem, hogy azon a meccsen lehet akár 5-6 gól is, ám azért kissé elővigyázatosan mégis azt tippeltem, hogy csak 3 gólnál lesz több. Szerintem joggal tippeltem azt a 3 gólnál többet, hiszen eddig mindkét csapat külön-külön is 3 gól feletti átlagot produkált (Borussia Dortmund 3.87 gól/meccs, Hertha BSC 3.13 gól/meccs). Úgy vélekedtem, hogy ha már ezek a csapatok külön-külön is képesek 3 gól feletti meccsekre, akkor valószínűleg egymás ellen is képesek lesznek arra a számukra mindennaposnak számító teljesítményre. Hát, csalódnom kellett, hiszen a Borussia Dortmund és Hertha BSC ezúttal nagyon távol maradtak a megszokott meccsenkénti gólátlaguktól és most kettejüknek együtt sikerült össze-vissza szerencsétlenkedni egy összesen 1 gólos mérkőzést.

Ezt is simán hozzá lehet tenni a korábbiakhoz, hiszen az újrakezdés óta ezek a németek a tippelésről elgondolt szinte összes elképzeléseimet a kukába dobták. Így tehát ennél a Hamburger SV - Holstein Kiel meccsnél is valószínűleg az lesz, hogy előzetesen "okoskodhatok" én bármit, mert hiszen úgyis majd az lesz, ami. Inkább azt teszem, hogy minimális téten "megteszem" a hazaiak győzelmét, s azt mondom, hogy stresszeljen az, akinek két anyja van.

Nyilván nem az van a német másodosztályban, amit én látok és az élen levő együttesek nem kezdtek bele a "na, ki nem fog feljutni az élvonalba" című játszadozásba. Nyilván csakis véletlen lehet az, hogy a listavezető DSC Arminia Bielefeld úgy lehet még továbbra is fölényesen 1. helyezett, hogy az utóbbi 5 meccséből csak 1-et bírt megnyerni. Nyilván az is véletlen, hogy a szintén a német élvonalba kívánkozó 2. helyezett VfB Stuttgart képtelen győzni hazai pályán a gyenge VfL Osnabrück ellen. Nyilván az is véletlen, hogy a 4. helyezett FC Heidenheim is nagyon könnyedén vereséget szenvedett ebben a fordulóban. Nyilván az is véletlen, hogy bár a már biztonságosnak nevezhető 5 ponttal van lemaradva a 4. hely mögött, azért az 5. helyezett SV Darmstadt mégis biztosabbnak vélte, hogy amolyan elővigyázatosságból úgy kikapjon egy nála gyengébb csapattól, hogy a fal adta a másikat.

Mindezek az előbb említettek nyilván csakis véletlenek. Mint ahogyan nyilván csakis véletlen lehet az is, amit művelni fog a hazai pályán játszó és elvileg a német élvonalba feljutni akaró 3. helyezett Hamburger SV.

Tipp: győz a Hamburger SV.

Hamburger SV - Holstein Kiel: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp