Bennmaradást érő sikert arathat az OTP Bank Liga 30. fordulójának zárómérkőzésén az Újpest, ha a mostani találkozón sikerül legyőzniük a Mezőkövesd alakulatát. A jelenlegi formákat tekintve túl jó oddsot kaptunk ahhoz, hogy ne próbálkozzunk meg ennek megjátszásával.

Ha valahol, akkor Újpesten kijelenthetik, hogy az edzőváltás megtette pozitív hatását. Az egészbe belefásult Vignjevic leköszöntével, majd az új impulzusokat hozó Predrag Rogan megjelenésével teljesen megváltozott a hazai csapat játéka. Az addig csak vergődő lilákról kiderült, hogy jó, nézhető, és ami a legfontosabb, eredményes játékra is képesek. Azok a játékosok akik a szezon jelentős részében azt sem tudták "merre van az arra" Rogan érkeztével egyből megtanultak focizni. Pedig elvileg semmi különöset nem csinált a szerb, csak pozitív szemléletet vitt az öltözőbe, melyre fogékonyak voltak Simon Krisztiánék. A Rogan éra két hazai pályán szerzett győzelme (Honvéd és DVSC ellen) és az idegenbeli döntetlenje ( MOL Fehérvár ellen) feljogosít bennünket arra, hogy most is bízzunk az újpestiekben.

Annál is inkább bízhatunk a hazai csapatban, mert egy mély gödörben lévő vendégcsapat a Mezőkövesd látogat hozzájuk. Mind mentálisan, mind fizikálisan leépült a bajnoki folytatásra Kuttor Attila csapata és nem nagyon látom azt az erőt, ami kiránthatná Őket onnan. A bajnokság újraindítása óta sem a Ligában, sem a Kupában nem sikerült még diadalmaskodniuk Cseriéknek. Azt az egy szerencsétlen kis pontocskát, amit a szünet óta szereztek, inkább köszönhetik a kisvárdaiak töketlen védelmének, mint saját diadaluknak. Mivel az egyébként elfogadható erősségű játékoskeretükben nem nagyon látom azt az egy-két karaktert, aki segíteni tudna a kék-sárgákon, ezért most sem számolok a sikerükkel.

Minden körülmény figyelembevételével a hazai esélyeket favorizálom ezen a találkozón.

Újpest FC - Mezőkövesd: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp