Elérkeztünk az osztrák Bundesliga legutolsó meccséhez a 2019/20-as szezonban! Az osztályozó az Európa Liga selejtező indulásról dönt. A sajátos lebonyolítás miatt a felsőház ötödik helyezettje, az alsóház hetedikjével meccsel, az odavágón az esélytelenebbnek tartott Hartberg, 3:2-re tudott győzni Bécsben.

Szakadó esőben okos taktikus játékkal kerekedett az Austria fölé a stájerországi kisváros csapata. Az odavágót 3:1-es vendégvezetésig néztem. Kiemelkedik a Hartbergből Tadic a center! Az embert a következőképpen tudom leírni: olyan ő, mint a fénykorában lévő Urbán Flóri 20 centivel magasabb, és 25 kilóval nehezebb (itt nem feltétlenül izomzatról van szó!!) változatában. Nem véletlen, hogy a szezonban is 19 gólt szerzett, a Sturm elleni egy meccses play-offban, és Bécsben is 2-2 találatig jutott. Mosolyogtató volt az odavágó második találata: szöglet utáni lecsorgót nem igazgatta, nem akarta átvenni, hanem brutális erővel bebikázta. Pentz az Austria kapusa dühöngött is miatta, de szerintem bosszús lesz a visszavágón is, mert a 4-1-4-1 nem ízlett Ilzer mester együttesének.

Rosszul jött ki az első meccsből a fővárosi csapat, mert korán hátrányba került és aztán kínlódott háromnegyed órát az egyenlítésért. Már-már úgy tűnt, hogy előnybe kerülhet a lila-fehér csapat, amikor jött az a bizonyos szöglet, és Tadic – azaz kezdhetett minden elölről a bécsi együttes. Úgy vélem, hogy hasonló gólerős meccset láthatunk majd, mert a két csapat egymás ellen mindig megrázza a pofonfát. Szezonbeli két találkozójukon előbb játszottak egy 2:2-őt Hartbergben, aztán gázolt a Rapid 5:0!

Kockázatott kell vállaljon a vendégcsapat, mert legalább kettőt kell lőjön az Európa liga szerepléshez. Amúgy is megfigyelhető – függetlenül a Hartberg-Rapid párosítástól -, hogy az oda-visszavágós ütközetekben két nagyon hasonló meccset vívnak egymással a felek, akár fordított dominanciával. Jelen esetben is várom a múlt szombat összecsapás folytatását, leginkább gólokban, szerintem három alatt most sem állnak meg!

Hartberg - Austria Wien: Gólok száma - Felett/alatt tipp