Két remek formát mutató csapat feszül egymásnak a Mapei stadionban. Kettejük között nagy különbség, hogy a Milan eléri simán az Európa Liga indulást érő helyet, ami ugyebár a hatodik, de a Napoli a kupagyőzelem miatt már kvalifikált. Nézzük a csapatok helyzetét bővebben.

Minap olvastam egy mélyebb elemzést a Sassuolo és De Zerbi helyzetéről. A lényeg, hogy a zöld-feketék a pálya közepén lévő területeket akarják megnyitni, a szélek dominálásával. Azaz szándékosan leszűkítik valamelyik oldalon a játékot, hogy aztán középen nyíló területeken gyors támadásokat vezessenek. Letámadós csapdáik is a széleken összpontosulnak, s labdaszerzés után Magnanelli vezetésével a Boga, Capuato, Berardi kreatív befejező trió tör rá az ellenre. Apropó Magnanelli és Berardi: ők sárga lapjaik miatt nem lehettek ott Szardínián (Cagliari 1:1), most a Milan ellen visszatérnek a pályára.

Tegnap éjjel, talán a Corierra dello Sport oldalán olvastam, hogy az elmúlt hetek játéka miatt meredeken megindult a Milan játékosok értéke, különösen Kessie, Saelemaekers esetében. Valaki Piolit, valaki Ibrát dicsőiti. Úgy gondolom, hogy a gyors ritmusváltások, a hirtelen bevállalt egyérintők (labdakihozatalkor, vagy az ellenfél csapdáinak kijátszásakor), és a váratlan húzásokok (standard játékhelyzetben nem oldal passz és centerezés, hanem csel és kapura törés, vagy mélységi kulcspassz) teszik a Rossonerit a Serie A leglátványosabban építkező csapatává. Adottak a jó befejezők: Rebic, Ibra, Calhanoglu; és a bravúros védelem: Romagnoliékkal. Szóval, most úgy érzem, hogy csapatára akadt a Sassuolo, mert a milánóiak minőségi focistái ezekben a hetekben nagyot mennek!

A szenvedő Juvét kis szerencsével elkaphatták volna a zöld-feketék. Most viszont a bombaformában lévő Milan az ellenfél, aki el is kapta anno a zebrákat. Bármilyen szimpatikus De Zerbi munkája, véleményem szerint nem tud majd győzni a hazai csapat ezen a meccsen, sőt tovább szárnyal a Milan egy győzelemmel, ami az ötödik pozícióba röpítheti.

Sassuolo - AC Milan: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp