Olvastam robmiller kolléga elemzését a mérkőzésről, és bevallom, én vagyok az egyik károgó a Békéscsabával szemben. Ugyanis nem hiszek Schindler Szabolcsnak, nem hiszek a csabai 7 pontnak. Ez csapat ugyanis középmezőny alja, csak most adott nekik a gép. Szegeden büntetőt hibázott a hazai csapat, kapufát lőtt, a labdabirtoklás kb. 65-35 volt, szinte letolták őket. Aztán a Vasas ellen sem szolgáltak rá az egy pontra, Schindler örült, mint majom a farkának a mákjuknak. Ajkán egy korai szabadrúgás-gól után védekeztek az egész mérkőzésen, mert ahhoz értenek. A Békéscsabának csupán egy helyzete volt, de abból a szituációból gól született. Ráadásul Schindler mindig úgy érkezik Ajkára, hogy neki élethalál-kérdés az, mivel ő volt az, aki az NB3-ból feljuttatta a csapatot, aztán távozott. Ismeri a játékosokat, és képes volt így kivédekezni ellenük a meccset.

A Rákóczi ellenben jobb csapat annál, mint amit a helyezésük mutat. A Nyíregyháza ellen büntetőt rontottak, Győrben már domináltak, vezettek is, és a Kazincbarcika elleni hazai 1-1 során is jobbak voltak. Waltner Róbert ezt nyilatkozta akkor: „A kielemeztük a Győr elleni meccsünket, illetve a Kazincbarcika játékát is, és külön felhívtam a játékosok figyelmét a pontrúgásokra, de megint beleestünk ugyanabba a hibába, így nem sikerült győznünk. A játékosok koncentrációja nem maradt meg az utolsó sípszóig, pedig jobban játszottunk több helyzetünk volt és többet birtokoltuk a labdát, így megérdemelten győztünk volna. Az ellenfél az utolsó másodpercig nem adta fel és megbüntette a kevés hibánk egyikét. Sajnos, most egy olyan passzban vagyunk, amelyben az elkövetett hibák büntetnek. Ilyen gólokat nem lehet kapni, így nehéz lesz megszerezni az első győzelmet”.

Úgy látom, hogy a Rákóczi egyre tüzesebb és motiváltabb. Játékban, a játékosok képességeiben jobbak a liláknál. Azt kell megtanulni a másodosztályban, hogy végig küzdeni kell (Barcika: 90 perc egyenlítés). Ezért volt számomra érdekes Walter legutolsó nyilatkozata: „Az eredmény a lényeg. Egy edző álma, hogy a csapata minden meccsen szépen, közönségszórakoztató módon futballozzon és három-négy gólt rúgjon, de ez nem valósulhat meg mindig. A cél nyilván ez, de ha nem jön össze, azonban a győzelem igen, akkor is elégedettnek kell lenni, s tovább kell dolgozni azért, hogy a következő meccsen már a játék is jó legyen. Az elmúlt három meccsen fölényben játszottunk, néhol szépen is, de nem voltunk fegyelmezettek, így szomorú lett a mérkőzések vége. Békéscsabán így inkább a győzelemre helyezzük ki a hangsúlyt”.

Győzni akarnak Waltnerék, és célirányos focit fognak játszani. A pontrúgások kivédekezésében gyengék még, ebben a Csaba pedig erős, lásd Nicola Pantovic szabadrúgását Ajkán. Ezért nem fognak még nyerni a kaposváriak, de 1-1-es döntetlenre jók lesznek. Én tehát a döntetlenre szavazok, Schindler a szememben ugyanaz az iskola, mint Csertői és Kuttor, kreativitás nélküli, agyonvédekeztető edző.

Bekescsaba - Kaposvari Rakoczi FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp