A Vasas felemásan kezdte az új szezont. Előbb döntetlent játszottak a Kazincbarcika ellen (1-1), majd szintén döntetlent Békéscsabán (1-1). Mindkét mérkőzésen fölényben játszottak, de nem volt meg az átütő erő a csapat játékában. Ezután Bene Ferenc edző kicsit átrendezte a csapatot, nyögvenyelősen behúzták a három pontot a Csákvár ellen hazai pályán (2-1), majd a Szentlőrinc ellen Kozármislenyben már hengereltek, 5-1-re nyertek. A meccs hőse Balajti Ádám volt, aki három gólt is szerzett, de közben kihagyott Birtalan egy büntetőt is az első félidő utolsó másodperceiben. Szóval úgy néz ki, a Vasas kezd belelendülni, mintha kezdenék egyre komolyabban venni a küzdelmet a feljutásért. Ha Feczesin újra felépülne a kisebb sérüléséből, akkor még erősebbek lennének. Nincs információm, hogy vajon ő kezdeni fog-e.

A Szombathelyi Haladás az új szezonban eddig szintén négy alkalommal lépett pályára. „Az idei fordulók során 2 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a vasiak mérlege, a megszerzett 7 ponttal a tabella 7. helyén szerepelnek. A rajt jól indult számukra, a Siófok együttesét 5-1-re verték. A szolnokiakkal szemben már 1:1-es döntetlent játszottak, Gyirmóton pedig 2:1-re kikaptak. A 4. fordulóban újra 3 pontot szerzett a Hali, múlt héten hazai pályán nyertek 2:0-ra a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen”. Kicsit unalmas volt a mérkőzés, nem volt sok helyzete egyik csapatnak sem, Németh Márió rúgott az első félidő hajrájában egy hatalmas gólt, ha ezt nem teszi, lehet, hogy 0-0 lett volna a vége.

Szerintem a Haladás idegenben nem olyan jó, mint hazai pályán. Példa erre a Gyirmót elleni 1-2. Pedig a gyirmótiak idén nem olyan erősek, mint a korábbi szezonban. A Vasas lendületben van, felszabadulhattak a nyomás alól, szerintem nyerhetnek a szombathelyiek ellen. Ekkora szorzót nekem megér ez.

Vasas - Szombathelyi Haladás: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp