A nyolcaddöntőket rendezik az alsó ágon is, bár az odds nem túl nagy, és rendesen oda kell pakolni a tétet, hogy fialjon, de látva a tegnapi Isnert, és a tegnapelőtti Tsitsipast, itt a görög sikeren kívül mást nem nagyon lehet elképzelni.

John Isner két mérkőzésen van túl a cincinnati-i tornán New Yorkban, és a második, Millman elleni meccse után, mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy teljesen top formában várja a Tsitsipas elleni meccset. A szűk három órás meccs végén már eléggé híján volt az erejével, ha egyszerre fejezték volna be a meccset a göröggel, akkor is óriási hendikeppben lenne Tsitsipas, de így, hogy plusz egy napja volt felkészülni, el nem tudom képzelni, hogy erőnlétben hogy fogja bírni Isner. Ugye Big John sosem arról volt híres, hogy kiszaladgálja a pontokat, hanem a tipik amerikai iskolát részesíti előnyben, minél hamarabb befejezni a pontot.

Tsitsipasnak erőnyerőként nem kellett részt vennie az első körben, így rögtön a második fordulóval kezdte, az Edmundot legyőző, és nagy adogatóként számon tartott Kevin Anderson ellen. Jó kis bemelegítés lehetett Isnerre, ugyanis mindössze négy játékot fogott a dél-afrikai, Tsitsipas egész jól olvassa/olvasta, hogy hova jönnek az adogatások, brutál jó az anticipációs képessége. A pandémia alatt azért Tsitsipas elment azokra bemutató tornákra, ahova csak tehette, szóval június, júliusban már eléggé játékban volt.

Összességében nem látom, hogy hol tudna nyerni Isner, amíg jönnek a nagy első szervák, addig talán játékban maradhat, de amint labdamenetre kerül a sor, Tsitsipas át fogja venni a kezdeményezést. Fonák oldalról egyértelmű az előny, és tenyeresben is, már ami a stabilitást illeti. Egy neccesebb, és egy lazább szettet várok, nálam ez a sima 0:2 kategória.

Isner, John - Tsitsipas, Stefanos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp