A svájci bajnok lép pályára a feröeri bajnok ellen. Kisebb meglepetés, hogy a feröeri bajnokcsapat lép ma pályára, bár az előzményeket tekintve eléggé megoszlanak a vélemények.

Van egy világméretű probléma most, ami megnehezíti az életünket, legyen szó munkáról, sportról vagy éppen a nyaralásról. A múlt héten kétszer is megpróbálták lejátszani a Klaksvik - Slovan találkozót, hiába. Mindkét alkalommal talaltak pozitív tagot, ezert a találkozót nem lehetett megrendezni. Az UEFA továbbjutatta a feröeri csapatot, 3-0-lal írták jóvá a mérkőzést. De! A szlovákoknál mindkét alkalommal egy-egy stábtag és nem pedig játékos maradt 'fenn', mégsem játszhatták le a mérkőzést. A hírek szerint a feröeriek erre is készültek mar az elején, hogy ők majd a zöld asztalnál akarják ezt a továbbjutást kiharcolni. Meglett.

Elérkezett a hétfő este és megkapták, amit akartak. Továbbjutottak, rá két napra meccs van. Nem hiszem, hogy két nap alatt fel tudtak készülni bármire is, ezért csak a küzdeni akarásukban bízhatnak.

A svájci csapat most kapcsolódik be a küzdelmekbe, augusztus 9 óta nem volt mérkőzésük. Egyébként egy nagyon jó formában lévő együttesről van szó, 8 mérkőzése veretlen, mindössze egy kupadöntetlenjük van, de hosszabbításban azt is behúzták.

Ha a jó formát írtam írtam a svájci csapatra, akkor a nagyon jó igaz a feröerire. Volt még júliusban egy 6-2-es vereségük, azóta 5 mérkőzésen 23-0-ás gólarány. Legutóbbi 3 találkozójukon 6-0, 7-0, 6-0. Önbizalommal itt sem lehet gond, de a nemzetközi kupákban általában itt a vége a kisebb csapatoknak. Maximum a második fordulónál már nem jutnak tovább, itt már hemzseknek a nagyobb csapatok, Celtic, YB, Plzen... Egy hasonló kaliberű csapat ellen még lehetett volna esélyük.

Úgy gondolom, hogy a küzdeni akarás miatt szorosabb lehet a vártnál a találkozó. Remélem a Young Boys nem fogja eltökölni a találkozót és gólgazdag győzelmet fog aratni, itt a kérdés szerintem csak az, hogy mikor szerzi a svájci csapat az első gólt.

Young Boys - KI Klaksvik: Young Boys által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp