Normális körülmények között ennek a feröeri kis csapatnak nem lenne keresnivalója a selejtező ezen szakaszán, de hát rég beszélhettünk normális körülményekről. Uefa tisztán kijelentette, ha valamelyik csapatnál fertőzést diagnosztizálnak, és a csapat nem tud 13 egészséges játékost kiállítani a találkozóra, akkor a "tiszta" csapat jut tovább zöld asztalnál. Ebbe a csapdába esett a Slovan Bratislava, és ennek örömére lehet ott a második körben a KI Klaksvik.

Young Boys most csatlakozik a sorozathoz, és nyilván neki is jól jött, hogy nem a szlovén bajnokot kell otthon fogadja, hanem a mindössze két millióra taksált, fél profi feröerieket kell vendégül lássák.

Ezt a fogadási formát már tavalyi években, és az első körben is szerettem alkalmazni, mert úgy vettem észre, hogy mikor több polcnyi különbség van a selejtező csapatok között, akkor a gyengébben rangsorolt csapat, örül a lehetőségnek, és csak nagyon-nagyon ritkán köp bele a nagyobbik levesébe. Mivel jelen esetben is a hazai szorzója mindössze 1.05, ebben értelemszerűen nincs érték, viszont hogy nem talál be mindkét csapat (nem lesz feröeri gól) már nagyon is jónak mondható 1.40-el fizet.

Mindkét csapat igen csak rég játszott tétmérkőzést, sőt barátságos meccsekről sincs semmi féle információ a flashscore.com-on, tehát óvatos, tapogatózó játékot vetít előre. Nem tartozott a YoungBoys a svájci bajnokság legoveresebb csapatai közé, s egy kevés gólos egy-két gólos mérkőzés is a tippem mellett szólhat, mert ez egy olyan meccs lesz a YoungBoysnak amit csak túl kell lenni, viszonylag nagyobb erőbedobás nélkül, s ebbe nem fog beleférni hogy gólt kapjanak.

Young Boys - KI Klaksvik: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp