Már nagyon vártam, hogy mikor jönnek ki a Rákóczi meccsének szorzói. Szerencsére jól sejtettem, hogy elmérik majd magukat a bukmékerek. Rég nem látott gödörben van a Kaposvár, miközben Mátyus egyre inkább a saját habitusára formálja a Haladást. Újra elkezdtek hinni a szombathelyi szurkolók a csapatban, s miközben a hazai közönség egyre inkább kiáll az övéik mögül, vélhetően megtelik a vendégszektor.

Konganak a vészharangok a somogyi megyeszékhelyen, most már minden tűzjelző pirosan villogva jelzi, hogy baj van a Rákóczinál. A Waltner-Disztl edzőpáros nyeretlen még az új szezonban. A Csákvár és a Szentlőrinc ellen hat ponttal kalkuláltak, s lett belőle egy! Kozármislenyben az újonc mért rájuk 3:1-es csapást, mely után szinte követeli a közönség a teljes szakmai megújulást, a klub teljes vezetésének távozását. Az igazság az, hogy a kiesés után látványosan gyengült a Rákóczi. Nagy János, Pogacsics, Balázs, Hadaró, Szabó Alex és Vachtler megüti a másodosztály szintjét, de a többiek szerintem nem! Több van, többnek kell lennie Szakályban, és Nemanja Andrictól is joggal várnak meggyőzőbb produkciókat. Egy negatív spirálban van az együttes, mert az első osztályban az egyéni hibák miatt gyakran szenvedett vereséget a csapat, s ez érthetően elvette az önbizalmat. Mellette viszont valahogy elfelejtettek harcolni-küzdeni a játékosok, s Waltner akarnok motivációs stratégiája is kipukkadt.

Remek meccset játszott a Haladás a Fáy utcában. A Vasas elleni mérkőzésen ugyan csak 2:2-őt ért el az együttes, de mégis sokszor úgy éreztem, hogy nb1-es tempóban látványosan képesek focizni a szombathelyiek. Hét közben az éllovas Ajkát sikerült legyőzniük, és Mátyus nagyon fontos dolgokat mondott ki a diadal után: „..játszunk néha jól, néha gyengébben, de minden meccsen a maximumot nyújtjuk. Beleteszünk mindent én és a stábom. Van egy pályaedzőm, aki talán több is, mint pályaedző. Gyakorlatilag kint élünk a stadionban és dolgozunk, de a csapat nélkül nem lehetünk eredményesek.” és még egy: „Azt nem ígérem, hogy mindig nyerni fogunk, azt sem, hogy mindig jól játszunk, azt igen, hogy mindig hajtani fogunk.” Azt gondolom, hogy pontosan ez a típusú munka és mentalítás az, ami elfogyott Kaposváron. A vendégeknél jelentős élvonalbeli múlttal és rutinnal rendelkező játékosok állnak rendelkezésre: Verpecz és Rózsa a kapusok; Bosnjaktól Németh Márióig sorolhatnám a játékosokat, akik ezért a csapatért játszottak szinte egész pályafutásuk alatt.

Számomra teljesen egyértelmű, hogy melyik csapat van jobb állapotban a mérkőzés előtt. Úgy gondolom, hogy a harcosság és a habitus ebben az osztályban bőven elég az eredményességhez. Most nem fog kikapni a Haladás, vagy írhatnám azt is, hogy a Rákóczi nem lesz képes legyőzni egy mentálisan ennyire egyben lévő ellenfelet.

Kaposvari Rakoczi FC - Szombathelyi Haladás: Dupla esély - Dupla esély tipp