Már a második forduló következik a Nemzetek Ligájában, s két vereséggel indító csapat meccsét néztem ki a szeptemberi hónap elkezdésére. Úgy gondolom, hogy egyik válogatott sem szeretne kiesni a „C-ligába”, így mindkét gárdának igencsak kellenek a pontok. Ugyan a török csapat utolsó öt meccsén három alkalommal nem esett egynél több gól (underes kategóriában van a gárda – a bukik valószínűleg ezért adják ennyiért a 1,5 overt), mégis úgy gondolom, hogy Günes most kockázatot fog vállalni.

Mindenki vágja, hogy a csoportunk nyitómeccsén tőlünk kapott ki Törökország. A csapat játékosállománya nem indokolja, az újabb vereséget, de a pontszerzéshez sokkal több kell a csapattól, mint csütörtökön. Lassú, és sokszor pontatlan volt a félholdasok támadásépítése a nyitó fordulóban. Günes vállalta a felelősséget, de egy adag „barnást” rákent a játékvezetőre is, mondván egy két belépőt nem fújt be a magyarok ellen. Azt gondolom, hogy a szerbek sokkal keményebbek lesznek, mint mi voltunk, úgyhogy jobb, ha felveszik a vendégek a kesztyűt. A törököket meglepte a mieink három védős rendszere, s az a presszing, amit a szélsőink, és támadóink gyakorolni tudtak rájuk. Mostani ellenfelük is három védővel áll majd fel, így szerintem kellőképpen tudtak készülni a feladatra a vendégek. Biztos vagyok benne, hogy az elhullajtott pontokat, most idegenben szeretné visszahozni Günes, s ezért jelentősen változtat majd a kezdőcsapaton. Elöl szerintem Burak Yilmaz szerepeltetése luxus, miközben a düsseldorfi gólvágó Karaman ugyanazon a poszton bevethető. A szélsővédők és a középpályások cseréje, forgatása is igencsak valószínű, mert a szerbek ellen magasabb fordulatszámra lesz szükség. Érdekes, hogy az amúgy általam underesnek gondolt csapat, idegenben rendszerint belemegy az „adok-kapokba”, legutóbbi öt vendégszereplése alkalmával összesen 13 gól született.

Rendesen jól játszott Szerbia Oroszországban. Voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, amikor nekik állt a zászló. A háromvédős rendszerük két nagy hibáját - 11-es, ajándék harmadik gól -, nem bírta el a csapat, nem tudott kompenzálni, így 3:1-es vereséget szenvedett. benne van tehát a gól a hazai védelemben, és hazai tétmeccsein megnyitják a gólcsapot. Legutóbbi öt találkozójukon 26 gól esett! Nyíltan felvállalt támadófocit várok Mitrovicéktól (zsinórban nyolc válogatott meccsein is eredményes volt). A Fulham centerén túl is kiváló erők alkotják Tumbakovic mester csapatát: Kolarov, Milinkovic-Savic, Tadic, Gudelj, Ljajic, Luka Jovic. Ez korántsem „C-ligás” névsor!

Véleményem szerint nagyon beleáll majd Szerbia a mérkőzésbe, és gólokkal akarja kompenzálni a nyitó fordulóban elveszített meccset. A törököknek viszont igencsak fel kell kötniük azt a bizonyost, mert egy rúgott góllal lehet, hogy a döntetlen sem lesz meg. Alaptipp, a 1.5 over!

Szerbia - Törökország: Gólok száma - Felett/alatt tipp