A tegnapi napon mintha fordulat következett volna be a Nemzetek Ligájában. Hirtelen elkezdtek focizni a csapatok, nem csak a túltaktikázás, és a sérülések elkerülése jellemezte a meccseket. Az első forduló eredményei után vannak olyan csapatok, amelyeknek létszükségletté vált a három pont megszerzése. Az egyik ilyen csapat a svéd válogatott, amelyik egy hazai pályán elszenvedett vereséggel lépéshátrányba került.

Az első meccsen Solnában a franciák ellen jól játszottak, szerintem végig partiban voltak. Az első félidő végén volt egy hatalmas ziccerük, ha Hugo Lloris nem véd akkorát, akkor most másról beszélünk, nem Mbappé zsenialitásáról. A csapat szerintem jól egyben van, csak a kreativitás hiányzott belőlük. Azt olvastam, hogy Dejan Kulusevski kezdeni fog, ami pont ebben lehet segítség. A franciák ellen a második félidő közepén állt be, egyből felpörgött a csapat néhány egyérintője után. Most is azt várom, hogy dinamikusabb és kiszámíthatatlanabb lesz a támadójátékuk.

A portugálok meglepően könnyedén győzték le a horvátokat. Különösen annak fényében meglepő ez, hogy Cristiano Ronaldo méhcsípése miatt tartalékosabbak voltak támadásokban. Fernando Santos egy kiváló taktikus, Ronaldoval a fedélzeten még nagyobb variációs lehetősége lesz. Szinte biztos a gólszerzésük.

Akárhány előzetest olvastam, mindenki portugál győzelmet vár (egyöntetű 2-0 pontos végeredményt jósolnak). Nem vonom kétségbe ezt, legyen így. Viszont abban nem értek egyet, hogy a svédek hazai pályán ne lennének jók egy gólra. Legutóbb sem hiányzott sok ahhoz, és szerintem a portugál védelem nem olyan masszív, mint a francia. A svédek motiváltabbak lesznek, én jónak érzem őket egy gólra. Ha ez megtörténik, akkor a mindkét csapat gólt lő opció lehet a megoldás.

Svédország - Portugália: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp