Az US Open fináléjában két olyan játékos csap össze akik korábban még nem emelhették magasba a trófeát. Az elődöntők közül mindkettőt láttam és bizony óriási különbség volt a két mérkőzés között ami előrevetíthet egy sima finálét.

Kezdjük Zverevvel aki csoda hogy egyáltalán bejutott a döntőbe. Egy forduló kivételével minden meccsén bukott szettet, pedig sorsolása azért jóval kedvezőbb volt mondjuk az osztrák játékoséval összehasonlítva. Ebből adódott a probléma hogy igen csak kezd elfogyni a német. Busta ellen már egész korán lehetett temetni, hiszen egészen addig amíg hozzá hasonló módon a spanyol sem kezdte kiköpni a tüdejét és rengeteget rontani addig lemosta a pályáról őt (6-3 6-2). Ezek után kijött rajta a Shapovalov elleni meccs öt szettje, fejben elfáradt és így tudott Zverev ezzel a gyenge produkcióval is 0:2-ről fordítani nagy nehezen, ami nem teljesen rajta múlott.

Másik oldalon ott van Thiem. Elképesztő izgalmas és színvonalas elődöntőt játszott az orosszal, úgy mond ez volt az előrehozott döntő. A tornán csak egy szettet bukott még Cilic ellen. Nagyon jól játszik, minden labdát elér, elképesztő nyerőket képes ütni kiszorított helyzetből is, emellett jól szervál. Mondhatjuk bombaformában van. Kicsit neccesebb lenne a szituáció ha Medvedev a második vagy a harmadik szettes breakelőnyét megtudja tartani és további 1-2 óra játékra tudja kényszeríteni őt, de Thiem mindkét alkalommal űrtenisszel hozta vissza a hátrányát. Minden tekintetben csak a legmagasabb szinten lehet róla szót ejteni, szerintem a torna legjobb meccsét már szombat hajnalban láttuk és ez egy könnyed, gyors sikere lesz az osztráknak. Tipp: 0-3

Zverev, Alexander - Thiem, Dominic: Szett hendikeppel - Hendikep tipp