Dominic Thiem holnap az első Grand Slam tornáját fogja nyerni, egyszerűen nem látok a szemeim előtt olyan szcenáriót, hogy Zverev akárcsak egy kicsit is belerondítson az osztrák barátja sikerébe.

Dominic Thiem végigmasírozott a mezőnyön, a két hét alatt egyszer kellett egy plusz szettet játszania, a korábbi US Open bajnok Cilic ellen, egy viszonylag rövid meccsen. De amit az elődöntőben Medvedev ellen csinált az nagyon kemény űrtenisz volt, kicsit a tavalyi világbajnokságon a Djoko meccsre emlékeztetett. Mindent elért, 20 pluszos labdameneteket sorra nyerte, fonák egyenesekkel közbeütött, egyszerűen hibátlan tenisz volt, szerintem ennek a fele is elég lesz egy 3:0-ás sikerre a döntőben. Masszív, 7:2-es a mérlege Zverev ellen, a negyedik Grand Slam fináléját játssza, nem fog megijedni, ha nem nyerne, akkor a tenisztörténelemben ő lenne az első, akinek négyből egyszer sem jön össze.

Zverev nagyon gyengén kezdte a Busta elleni elődöntőt, de volt akkora szerencséje, hogy a spanyolnak 2 szett után nullára fogyott az ereje, így egy közepesen rossz játékkal is tudott fordítani 2:0-ás hátrányból. A németet azért már láttuk betlizni fele ekkora nyomás mellet is. Eleve rosszabb az erőnléte, mint Thiemnek, ráadásul az eddig lejátszott hat meccséből csak egy volt sima három szettes, a többin végig túlórázott, azért ez ki fog jönni a döntőben. Elég sokat hibázik, a hosszabb labdamenetekben viszonylag hamar elszáll a türelme neki is, a folyamatosan visszanyesett Thiem labdákat nem sokáig bírja majd ideggel.

Thiem az utóbbi években már rutinos GS döntőssé vált, itt az ideje behúzni az elsőt, mind erőnlétileg, mind tudásilag magasan Zverev fölött áll, meglepő lenne ha a német egy szettnél többet nyerne, de ez csak biztosítás, sima 3:0-át várok.

Zverev, Alexander - Thiem, Dominic: Szett hendikeppel - Hendikep tipp