Budapestre figyel a focivilág. A Szuperkupadöntő rendezése számos hírt generál. Az egészségügyi kockázatokról, és a lebonyolítás körülményeiről több infó jön, mint magáról a meccsről. Tény, hogy az UEFA a rendezés sikerességéhez, illetve következményeihez méri majd a lehetőségeit: látogatható Bl, El csoportkörök, Nemzetek Ligája meccsek. Közben pedig két gólerős csapat, bomba kerettel néz egymással farkasszemet, s az egyikük a világ jelenlegi legjobb formáját mutató együttese.

Flick kicsit duzzog az esemény megrendezése miatt, de a Bayern-el triplázó edző egyértelművé tette nyilatkozataiban, hogy kell neki a kupa, teljessé akarja tenni a bajorok számára a 2019/20-as szezont. Beleáll a müncheni gárda az ütközetbe, a legjobbjaival érkezett fővárosunkba, és itt azt gondolom, hogy nincs is több kérdés. Ha ugyanis a legerősebb csapat pályára lép, akkor azt jelenleg lehetetlen megállítani. Úgy érzem, hogy ma Lewáék ismét a góllövő cipőjüket veszik fel, de a PSG elleni 1:0 elrettenthetne, míg az idény első meccse (Schalke 8:0) adja alám a lovat, itt bizony over lesz. Szóval a Bl-döntő: Szezon vége, nagy presztízs, és tét, és egy olyan ellenfél amely évek óta Európa legfontosabb trófeájáról álmodik. Ráadásul akkor a szezon végén, bajnoki cím, és DFB kupagyőzelem után, ment bele a lisszaboni sorozatba a bayern: Barca, Lyon, PSG. Most viszont egy teljesen friss, motivált német csapatot kapunk, akik nem a védekezésükkel nyerik meg a trófeáikat.

Úgy gondolom, hogy a Sevillának sem a deffenzív foci a kenyere. Meglepődtem anno, amikor az Inter elleni El-döntőn sokan underes meccset vártak. Az akkori párosítás kapcsán is írtam, hogy két támadó felfogású csapat meccsén potyogni fognak a gólok, akkor mit írhatnék most. Lopetegui nem fog feltett kézzel kiállni a Bayern ellen, nem fog 5-4-1-ben gondolkodni. A frissen szerződtetett Rakitic-al 4-3-3-al nyitnak a spanyolok és had szóljon! Reguilon próbál majd a bal szélen rést találni, az Ocampos, Suso, De Jong trió pedig szokásos módon gólokra tör.

Jól érzik a bukmékerek, hogy erősen overes meccs vár rájuk. Azt gondolom, hogy a feldobott szorzó „a még pont jó kategória” a minimum három gólra. Két támadó felfogású gárdát várok a Puskás gyepére, s azt, hogy már az első félidőben örülök a 30 százalékos hasznomnak.

Bayern München - Sevilla: Gólok száma - Felett/alatt tipp