A Vityaz a liga 17. helyén várja a ma délutáni meccset a Riga ellen. A két sérült játékosuk közül Jerabek hiánya fájóbb a védelemből, de azért így sem kell nagyon tartaniuk a mai meccstől. Kaspars Daugavins bomba jó formában kezdte ezt a zártkapus szezont, és 10 meccsen már 11 pontnál jár. Biztos fáj a Rigának, hogy lett létére nem náluk játszik. Rajta kívül Justin Danforth is tudja hozni a meccsenkénti 1 pontos átlagot. Kapuban Ilya Ezhov-ot várom kezdőnek, aki .916-os mutatót tud felmutatni ezeddig, de a 10-ből 7 meccsen ő védett. A Riga nem túl erős ellenfél, benne van a pakliban, hogy a 2. számú hálóőrt küldik be, de kell a pont a Vityaznak, így nem vennék rá mérget.

Bár a Riga csapatában sérült nincs, de ugyanolyan cipőben jár mint az SZKA, meg még jó pár csapat. Több mint 10 játékosuk van karanténban, köztük a legjobbjaik is. Első számú kapusuk Galimov lenne. De annyira rossz az utóbbi években, hogy nem vagyok benne biztos, hogy ő kezd. Az elmúlt pár évben a top csapatoktól olyan távol került, hogy lassan a KHL-ből is kiszorul. Idén 88%-ot tud produkálni, ami KHL szinten iszonyat gyenge. A támadók közül Darzins 6 meccsen 5 pontig jutott, ezzel ő a csapata legjobbja a pontversenyben. A karanténosok közül Redlish, Parshin és Ellis is nagyon kellene vissza a Rigába, mert ezzel a jelenlegi kerettel könnyen elúszhat már most az egész szezon a letteknek.

Már tavaly sem volt túl ütőképes a Riga, rendre lepofozták őket. Most a liga utolsó előtti helyén állnak, de még csak 8 meccset játszottak. Ebből a nyolcból a rendes játékidőben csak 1 alkalommal tudtak nyerni. A Vityaz viszont jobb csapat, mint amit ez a 17. hely mutat jelenleg. Nem szabad félvállról venniük a Rigát, de úgy gondolom, simán le kell hozniuk ezt a mai találkozót. Viszont sok érték nincs a hazai sikerben. A hazai gólok szorzóit se vitték túlzásba, 3 felett érnék meg, de abban nem vagyok biztos. Az 5.5 gól alatti fogadást ajánlom a legjobban. Egy szenvedős meccset várok, 2-0-ás vagy 3-1-es hazai sikerrel, és egy inkább védekezős Rigával.

Vityaz Podolsk - Dynamo Riga: Összes gól - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp