A főcsoport 3. helyéről várja a mai meccset a Lokomotiv, pontegyenlőséggel az SZKA Szentpétervárral, de még a CSZKA is lőtávolon belül van. 7 mérkőzés óta nem kaptak ki a vendégek, ami legfőképpen Pasquale-nak köszönhető a kapuban. 96%-os védési mutatóval rendelkezik, és a meccsenkénti bekapott gólátlaga is csak 0.97, ami brutálisan jó teljesítmény. A csapatból csak Barantsev hiányzik, de már több mint 10 mérkőzés óta sérült. A házi pontversenyt Korshkov vezeti 12 ponttal, őt követi Tkachyov, de aránylag jól eloszlanak a pontok csapaton belül, nem 2-3 emberes csapat a Jaroszlavl.

A Neftekhimik nem ilyen szezonkezdetről szokott álmodni, az biztos. Csak a 20. helyen vannak a ligában, és az eddigi 16 meccsükből csak 6 alkalommal tudtak nyerni, a rendes játékidőben csak 4 alkalommal. A főcsoportjuk utolsó előtti helyén állnak, csak a Kunlun rosszabb náluk. Ami mindent elmond, az az, hogy 36 lőtt gól mellé 60-at sikerült bekapni, ami nagyon gyenge. Kapuban Barulin és Ivannikov felosztották egymás között a 16 meccset, de egyikük sem tud 91%-nál jobb védési mutatót felhozni, ami KHL szinten irgalmatlan kevés. A sérültek is meghatározó játékosok a hazaiak esetében. Poryadin a házi pontverseny első helyén áll, Kucheryavenko pedig a 2. helyen. Lényegében két legjobb támadóját veszítette el a Neftekhimik.

Az emberelőnyök kihasználásában jobbak a hazaiak, de nincs nagy diffi a két a csapat között. A Lokomotiv a legkevesebbet szabálytalankodó csapat a ligában, viszont én egy elég gólerős csapatnak tartom őket. Az utolsó két meccsükön csak 1 gólt szerzett a rendes játékidőben a Lokomotiv, de a gyenge hazai kapusteljesítmény miatt szerintem ma kinyílik a gólzsák, és megszórják a Neftekhimiket. A 3 vendég gólt elég stabil lábakon áll ma szerintem, az 1.68 pedig nem rossz ajánlat rá.

Neftekhimik Nizhnekamsk - Lokomotiv Yaroslavl: Összes gól: Lokomotiv Yaroslavl - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp