Számomra érthetetlenek a mérkőzés előtti szorzók erre a mérkőzésre, és ami a még meglepőbb, hogy az utóbbi napok hírei után még nem fordult meg.

A két csapat közelmúltbeli teljesítménye, mutatott játéka számomra az izlandi csapatot mutatja esélyesebbnek, ami a szorzók hazai oldalra történő billenését jelentené, azt a hétfői határozat semmisé tette. Komoly előnyt jelentett volna (főleg a jelenlegi szituációban, mikor a játékosok teljesen el vannak szokva a szurkolók előtti játéktól), ha 20 ezer magyar ember lehetett volna a lelátón, ez minden bizonnyal komoly hendikepp lehetett volna a magyar válogatottnak, de hát sajnos ez a mérkőzés is nézők nélkül lesz lejátszodva.

Másik mai negatív hír a magyar csapat számára, hogy Marco Rossi pozítiv tesztet produkált, így a mai naptól ő sem lesz ott az edzéseken, illetve a holnapi mérkőzésen. Értem én, hogy az utasításokat, illetve a terveit a mai világban könnyen továbbítani tudja valakinek az edzői stábból, de szerintem kulcsfontosságú lenne, hogy mint maga a személye legyen ott a mérkőzés előtt és közben az öltözőben, ne csak egy kivetített Microsoft Teams beszélgetésként mondjon valamiket a falra vetítve.

Utóbbi válogatott szünet után elég nagy hurrá optimizmus ölelte körbe a magyar válogatottat, ha csak az eredményt nézzük még érthető a három meccsből megszerezhető 7 pont Bulgária, Szerbia és Oroszország ellen, de ha kicsit rápillantunk a mutatott játékra már vannak bajok. Bulgária ellen ha szivünkre tesszük a kezünket szerencsés gólokat lőttünk, két pontrúgás után illetve egy beadás után, míg a túloldalon Gulácsi emberfellettieket védett (vagy pedig belerúgták). A másik két nemzetek ligája mérkőzés meg felkészülési hangulatú, illetve iramú, messze menő következtetést azokból sem lehet levonni.

Meglehet engem emiatt kövezni, de jelen pillanatban egy jobban összetett, és jobb kerettel rendelkező izlandi csapatot látok, akiknek van érték a szorzójukban, ezért támogatom őket egy kétesély opcióval, attól függetlenül hajrá magyarok.

Magyarország - Izland: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp