Véleményem szerint ma kiszakadhat a gólzsák a német fővárosban. Kiemelt időpontot kapott este fél kilenctől a Dortmund berlini vendégjátéka. Mindkét gárda a győzelemre tör, s nem titkolt cél a szórakoztató meccs, amit a csapatok honlapja büszkén felvállal a találkozó előtt!

Nagy várakozással tekint a Hertha az összecsapás elé. A fő szlogen: nem elég a topcsapatok ellen jól játszani, most már győzni is akarunk. Mindenki tisztában van Bruno Labbadia kamikaze felfogásával. Nem véletlen a hét eddigi meccsük utáni 13:13-as gólarány, (ami közel négyes átlag!), s most sem Schwolow kapujának a megóvása lesz a cél. A keret hemzseg olyan játékosokkal, akikben benne van a gól: Lukebakio, Cordoba (ő a hírek szerint kihagyja a meccset – bár ki tudja?), Cunha, Guendouzi. Megállapítható, hogy a korábbi „Dárdai-korszakhoz” képest teljesen más minőségű „alapanyag” áll rendelkezésre a Herthánál. Abban biztos vagyok, hogy nem fog beállni védekezni Labbadia ma sem!

A tippem fő kérdése volt Haaland szerepeltetése. A norvég csodacsatár a válogatott szünetben végül nem lépett pályára, repkedett csak pár ezer kilométert. Románia elleni NL-meccsük elmaradt, mert az egész nemzeti csapat karanténba került, hogy aztán egy „B” kerettel álljon fel az együttes Bécsben. Főhősünk sorra produkálta a negatív teszteket, így visszatérhetett Dortmundba, s Favre boldogan jelentette be, hogy 100 százalék, hogy kezd a Hertha ellen. Legfőbb gólvágója nélkül is halálos a Borussia: Reyna, Sancho, Reus az első sorban kapar a gólokért, mögöttük Witsel gyűjti a zsugát, a szélsők Guerreiro, vagy Meunier rendre felérnek és centereznek. December közepéig a BL-szerepléssel összesen 10 meccset játszik majd a Dortmund. Favre meccs előtti nyilatkozatában éreztette, hogy csapata kicsattan az erőtől, s az ősz fő célja a továbbjutás a nemzetközi porondon, de mindig az aktuális találkozó a legfontosabb.

Az előzmények ismeretében úgy érzem, hogy egész Németország szórakoztatásáért, két győzelemre törő csapatot láthatunk majd. Egyik fél sem fukarkodik a gólokkal, így szerintem jó eséllyel lejön a 2,5 over. Bármelyikükl szerez vezetést, ellenfele rá tud pakolni még egy kis extrát, s ez a gondolat nekem elég is a tipphez.

Hertha BSC - Borussia Dortmund: Gólok száma - Felett/alatt tipp