Attól függetlenül, hogy nincs túl nagy szerencsém kedvenc csapatom mérkőzéseinek megtippelésével, most sem szeretnék kihátrálni a tippelés alól. Annál is inkább nem, mert konkrét elképzelésem, mi több elvárásom van a csapattal szemben a Budafoki MTE-Újbuda elleni találkozóval kapcsolatban. A három szakaszra bontható magyar NB I második körének nyitómérkőzését lendületből "BE KELL HÚZNIA" a Kisvárdának! Miért a "KELL"? Mert minden Kisvárda szimpatizánsban, legyen az vezető, játékos, szurkoló egyetlen egy tüske van eddig a szezont illetően, az pedig nem más, mint a Budafok elleni vereség. Nem azért, mert az újonc Budafoktól éppen nem lehet vereséget szenvedni (sikerült ez más csapatoknak is), hanem azért, ahogyan az anno megszületett. Most a visszavágás reményében úgy gondolom, hogy a hazai csapat kettőzött erővel veti majd magát a küzdelembe és annak elégnek kell lennie egy újabb győzelemhez.

Igen újabb, mert a bajnokság előtt kicsit lesajnált, kiesésre jelölt szabolcsi kis csapat bajnoki teljesítményével már egy hármas győzelmi szériánál tart a bajnokságban. Ez az extra teljesítmény jelen pillanatban a bajnoki dobogó második helyén tartja Lucasékat és reális esélyt látok arra, hogy ez az aktuális forduló után is így maradjon. Supka Attila keze alatt komoly fejlődés tapasztalható mind a játék minőségét, mind a taktikai repertoárt illetően. Ha kell folyamatos nyomás alatt tartja aktuális ellenfelét a gárda, de tudatosnak tűnik a mérkőzésenként többször előkerülő totális letámadás ugyan úgy, mint a terület szándékos átadása. Biztos vagyok benne, hogy most is megfogja találni a Budafok elleni nyerő taktikát a Mester. Slobodan Simovic továbbra is maródi a középpályáról, de a Paks elleni mérkőzésen láthatta mindenki, hogy bármennyire fontos láncszeme a csapatjátéknak, pótolható. A csupa szív, elveszett labdát nem ismerő brazil csatár Fernando Viana letöltötte eltiltását, így Ő is hadrafogható, ami azért nem egy rossz ómen a piros-fehér szimpatizánsok számára.

Elfogyott az újoncok lendülete a Budafoknál? Olybá tűnik igen. Már a harmadosztályú Dabas-Gyón elleni kupamérkőzésen érzékelhető volt, hogy valami nem kerek Csizmadia Csaba alakulatánál, amit azóta megtetéztek még két bajnoki vereséggel. Érzi a szakvezető is, hogy gödörbe kerültek, mert rendesen belenyúlkál a csapatába meccsről-meccsre, de a frissítések nem igazán éltek a lehetőséggel. Én legalábbis ezt láttam a legutóbbi PAFC elleni mérkőzésükön. Ha a Puskás Akadémia nullán tudta Őket tartani, akkor ez simán összejöhet a Kisvárdának is. Innentől kezdve tulajdonképpen már csak az a kérdés számomra, hogy a várdai támadók milyen hatékonysággal tudják majd értékesíteni a lehetőségeiket.

Csúszós, vizes pálya és valószínűleg ködszitálás, valamint csontig hatoló hideg várja majd a kora délutáni mérkőzés résztvevőit. Ezt csak azért írom, mert a nehezítő körülmények általában a gyengébb, esélytelenebb csapatokat segítik. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy nem fogja agyonnyomni Bumbáékat az esélyesség terhe, valamint ott van még bónusznak a visszavágás reménye.

U.i.: Ebben a pillanatban tekintettem ki az ablakon, Kisvárdán esik a hó! :)

Kisvarda - Budafoki MTE-Újbuda: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp