Tipp frissítés:

Megkezdődnek lassan a csoportküzdelmek a mi csoportunkban is. A magyar-horvát meccs mellett hollandok a szerbek ellen kezdenek, már ha végre zöld utat kap a mérkőzés.

A szerbek helyzete ugyanis nem túl rózsás. Egy szerb lap beszámolója szerint a szerb keret körében végzett hét eleji koronavírusteszt pozitív és kétes eredményeket is hozott. Emiatt nem utaztak el kedden Koldingba, hanem Ópazován maradtak, ahol a következő két napban újabb vizsgálatokat végeztek, hogy a lehető legerősebb csapattal állhassanak ki az Eb-n. A szerdai hírek már arról szóltak, hogy mindenki tesztje negatív lett, így nem volt akadálya a csütörtöki útnak indulásuknak. Meg is érkeztek Koldingba. A szerb válogatott így sem számíthat térdsérülés miatt egyik kulcsjátékosára, a beálló Dragana Cvijicsre, nélküle pedig „félkarú óriás” a csapat.

A szerbek tehát az utolsó pillanatban, csütörtökön utaztak Dániába, mert már a hét eleji teszteléseken, amelyeket Szerbiában végeztek el, koronavírussal küzdöttek. A megérkezésük után kiderült, hogy a járványt nem tudták teljesen izolálni, mert a csapat egyik tagja továbbra is fertőzött, ezért a meccsüket szombatra halasztották, ehhez péntek reggel hozzájárult a nemzetközi szövetség. Annak érdekében, hogy az ellenfelek se kerüljenek veszélybe, pénteken és szombat reggel is újratesztelték az egész szerb válogatottat, és ha mindenki negatív teszteket produkál, szombat este lejátszhatják a hollandok elleni nyitómeccsüket.

Pénteken az alábbiak derültek ki: a Leverkusen kapusa, Krisztina Graovac volt az érintett, ezért a szobatársával, a lengyel Lubin beállójával, Jovana Milojeviccsel együtt elkülönítették. Ezután új tesztet végeztek, ami a Szombathelyi KKA jobbátlövője, Marija Agbaba esetében hozott pozitív eredményt, így a szobatársa (és testvére), a Békéscsaba beállója, Jelena Agbaba is elkülönítésre került. 

Hollandia az aktuális világbajnok, kiváló játékosok alkotják a csapatot, rendkívül jó védekezés jellemzi őket. Még felkészülési mérkőzéseket is tudtak játszani a németek ellen, ahol egyszer nyertek, egyszer kikaptak.

A szerbeknél nagy a káosz, ilyen körülmények között nem lehet normálisan készülni. Szerintem a hollandok simán behúzzák a meccset.

Hollandia (n) - Szerbia (n): Teljes játékidő - Mérkőzés tipp