Véget ért a Ferencváros kupakalandja, s a megszerzett egy pont ellenére, úgy látom, hogy pozitívan tudott kijönni az együttes a Bajnokok Ligájából. Szervezetileg, fizikálisan és taktikai szempontból is előre tudott lépni a Fradi, s ezt most az NB1-ben kamatoztathatja. Ez a ZTE, már nem az az együttes, amelyik Márton Gáborral csodás tavaszt produkált, így azt gondolom, hogy az Üllői úton maradnak a bajnoki pontok.

Nagyon jellemző a jelenlegi bajnokra, hogy mind a játékosok, mind a vezetők egységesen nyilatkoznak a Bl után: akkor lehetünk jövőre is ezen a szinten, ha a magyar bajnokságot behúzzuk – ez az alap; ahhoz, hogy újabb nemzetközi sikereket tudjunk elérni, tovább kell fejlődnünk. Nem elégednek meg az elmúlt két év eredményeivel, hanem újabb szintet akarnak lépni. Korábban mindig jellemző volt, hogy a csoportkörbe jutott magyar csapatok, kicsit szétestek. Látható volt, hogy az NB1-ben tetemes ponthátrányba kerülnek, keretük nem volt elég mély, és minőségi. Most teljesen más a helyzet! Az FTC toronymagasan fogja megnyerni az idei kiírást, szerintem március végére, április elejére, már a mateknak sem lesz létjogosultsága. Rebrov kihasználva a válogatott meccsek miatti szünetet, a két Juventus elleni találkozó között megint tudott emelni a fordulatszámon, erősebb, szervezettebb csapatként jött ki az őszből az együttes. Ugyan a második három Bl-meccsen nem tudott pontot szerezni, de Torinóban extrát nyújtott, míg Kijevben rendesen dominálta, irányította a mérkőzést. Maradt bőven tartalék a ZTE elleni meccsre is, hiszen Sigér, Frimpong és Kovacevic se játszott a Dinamo ellen, azaz a csapat minimum egy harmadát megint meg tudja forgatni Rebrov.

Boér Gábor a Zalaegerszeggel a bennmaradásért fog küzdeni. Most még agonizál a Honvéd, a Mezőkövesd és az Újpest, de nyilvánvaló, hogy bele fognak erősíteni a folytatásban. Úgy látom, hogy a Bobál testvérek és Babati haloványabb, mint Márton Gábor időszakában, de Könyves, az új „Böde Dani” szerepében mentálisan viszi a csapatot. Vannak még be nem futott tehetségek: Szépe, Tajti, Bedi de játéktudásban nem lehet egy lapon említeni őket a Fradi játékosaival.

Szerintem az előttünk álló időszakban nem fogunk 1,30 feletti szorzót kapni a ferencvárosi győzelmekért az NB1-ben. Azt várom, hogy kisöpri a mezőnyt a nemzetközi porondon megerősödő bajnok. Érdemes lesz feltenni a kérdést: Ki fogja a legyőzni az NB1-ben a Ferencvárost? Egyértelmű, sima hazai győzelemre számítok!

Ferencváros - Zalaegerszegi TE: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp