Még egy játéknap vár a magyar másodosztály, a Merkantil Bank Liga csapataira, a nem túl jó emlékű 2020-as esztendőben és utána elvonulhatnak a játékosok a jól megérdemelt téli pihenőjükre. Az idei utolsó az az a tavaszi második fordulóból én a Soroksár - Dorogi FC találkozót választottam játékra alkalmasnak, mert jó esélyt látok hazai oldalról egy szép évbúcsúztatóhoz. Szükségük is van erre a soroksáriaknak, mert az utóbbi időszak eredményeivel nem nagyon kényeztették el szurkolóikat.

Tény és való, hogy van mit javítaniuk a bizonyítványon a Lipcsei Péter edzette hazaiaknak, mert az előző fordulóban egy több, mint kellemetlen vereségbe szaladtak bele vendégként. Nem maga az 1:0-ás vereség ami szégyellni való, nem is az hogy mindez Debrecenben történt, hanem az, hogy ezt nem az első helyezett Lokitól, hanem a kisebbik debreceni csapattól, a full utolsó DEAC-tól szenvedték el. Az összefoglalók alapján hiába dolgozta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket a Lovrencsics Balázs vezette támadószekció, minden kimaradt és ahogyan az ilyenkor lenni szokott büntetett az ellenfél. Most az otthonukban, a Szamosi Mihály Stadionban azért joggal várhatjuk el tőlük, hogy javítanak. Hazai teljesítménye egyébként teljesen rendben van a Fradi fiókcsapatának, mert a rossz szezonkezdet óta nem nagyon találtak legyőzőre. Góljaik zömét is hazai pályán szerzik, a már említett Lovrencsics vezérletével. Mivel most egy kétmeccses gólcsendben van a Bazsi fiú, még azt sem tartom kizártnak, hogy egyedül lehozza a tippemet. Lipcsei Péter eltiltása miatt nem ülhet le a kispadra, mint ahogyan Hudák Martin is kihagyja a mostani mérkőzést. Ő legutóbb a DEAC elleni találkozón szenvedett súlyos sérülést, de pótlása nem jelenthet gondot a hazai szakmai stábnak.

Ha valahol a másodosztály mezőnyében, akkor Dorogon biztos, hogy várják már azt a bizonyos téli szünetet, hogy rendezni tudják soraikat. Fenyvesi László együttesénél az amúgy sem rövid sérült lista két meghatározó játékossal, Beke Péterrel és Dlusztus Andrással tovább bővült. Ryashko Mykhaylo piros lap miatt, Tóth Barnabás pedig sárga lapok miatt nem lesz ott a Sori elleni meccsen. Ezek tükrében talán nem is meglepő, hogy mostanság a kiesés ellen küzd az egykor szebb napokat látott bányászváros csapata, mint ahogyan az sem meglepő, hogy egy másik bányászváros, a Pécs saját otthonukban küldte meg Őket egy négyessel.

Ha négy gólt nem is, de egynél mindenféleképpen több gólt várok a hazai támadóktól, annak pedig elégnek kell lennie egy hazai győzelemhez.

Soroksár - Dorogi FC: Soroksár által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp