A hétfői fogadási kínálatból ismételten egy német másodosztályú bajnoki keltette fel a figyelmemet, a kissé elmért szorzók révén!

A 20:30-kor kezdődő mérkőzésen a tavaly még az élvonalban szereplő Düsseldorf és a Padernborn méri össze erejét! Ami az aktuális erőviszonyokat illeti, a Düsseldorfot találjuk sokkalta jobb szériában, hiszen a korábban a Malmö edzőjeként is tevékenykedő Uwe Rösler együttese négy meccses győzelmi sorozatot tudhatott év végén a háta mögött! Ezzel a remek performansszal pedig úgy tűnik, hogy akár érdemben is beleszólhatnak majd a feljutást érő versengésbe!

A Padernborn csapatánál már nem ilyen rózsás a helyzet. Jelenleg a 11. pozícióban tanyáznak a kék-fehérek, akik november végén, december elején kisebb hullámvölgybe kerültek. Szerencséjükre azonban javuló formát mutatva zárták az évet, ám kérdés, hogy a hazai pályán a másodosztály egyik legjobb mérlegével rendelkező Düsseldorf otthonában (5-1-0), vajon képesek lehetnek-e a bravúrra? Szempotjukból jó hír, hogy Steffen Baumgart tréner rendelkezésére áll szinte az egész keret, leszámítva Ron Schallenberget, aki az Osnabrück elleni győztes meccsen összeszedett kiállítása miatt kényszerül ezúttal távol maradni. Ugyanakkor kapusuk, Jannik Huth felépült a sérüléséből, s minden bizonnyal kezdeni is fog.

A Padernborn oldalán található meccsbeharangozó szerint, annak ellenére, hogy a hazai pályán eddig veretlen, és bivaly erős Düsseldorfhoz látogatnak, Baumgart nagy valószínűséggel az utóbbi mérkőzéseken alkalmazott 4-3-3-as felállást nem kívánja megváltoztatni, ami semleges szempontból akár egy jó iramú, támadó focit hozó csörtét is magába foglalhat!

A Düsseldorf háza táján nézelődve egyelőre komolyabb meccsbeharangozót sajnos nem találtam, ám az kiderült, hogy Jakub Piotrowski biztosan nem lesz ott a keretben, aki egészségügyi okok miatt kénytelen távol maradni. Mivel a játékos nem érintkezett a karácsonyi szünet alatt a keret többi tagjával, így a Klub közleményében azt nyilatkozzák, hogy kicsi az esélye, hogy további playerek kényszerülnek távol maradni a hétfő esti ütközettől! Bízom benne, hogy ez így marad, már csak a fogadás szempontjából is!

Ugyanis látva a közelmúltbeli formakülönbséget a két csapat között, illetve a Düsseldorf idei pazar hazai mérlegét, meglepve tapasztaltam, hogy a kimeneteles szorzójuk igencsak magas (2.40). Legutóbb az élvonalban tavaly májusban találkoztak egymással a felek, akkor Düsseldorfban 0:0-lás döntetlen született. Most is amolyan iksz közeli eredményt tartok reálisnak, ám látva az oddsokat, akárhogy csűröm-csavarom dupla esélyes kimenetelben értéket látok a hazai oldalon! Nem kibrusztolt, hanem igencsak meggyőző sikereket aratott az utóbbi időben a piros-fehér hazai gárda, s őszintén bízom benne, hogy a karácsonyi szünet, valamint az egyéb külső egészségügyi körülmények nem akadályozzák meg további menetelésüket, s legalább az egy pontot otthon tartják, megőrizve ezzel hazai veretlenségüket a bajnokságban!

Fortuna Düsseldorf - SC Paderborn 07: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp