A Serie A 18.fordulójában Cagliariba látogat az AC Milan együttese. Egymás elleni mérlegüket tekintve nem valami hízelgő a hazai csapatra nézve a mai mérkőzés sem. Legutóbb 2017-ben sikerült hazai pályán győznie a szardíniai csapatnak nem mellesleg egy tét nélküli mérkőzés volt az utolsó fordulóban. Ezelőtt pedig vissza kell repülnünk az időben egészen 1998-ig,hogy Cagliari örömünnepet találjunk.

A két együttes nagyon eltérő formában és ebből adódóan merőben más morállal várja a mai meccset.A hazai csapat a Fiorentina ellen már a találkozó elején is majdnem összehozott egy kvázi öngólt addig szerencsétlenkedtek a kapu előtt. A beíveléseknél 5-6 játékos csak asszisztál simán fejelhet egy fiorentinai játékos aki ha jobban céloz kaput talál. A teljesen védelem nagyon lassú ebből adódott, hogy rengeteg helyzetet alakítottak ki a ”Violák”.A tabellán pedig nem volt egymástól távol a két együttes,de a mutatott játék viszont annál inkább.A Benevento ellen is ugyanez volt a helyzet a korábbi fordulóban már ami védelmet illeti.

A kontrákkal egy pillanat alatt szétszedhető a hátsó alakzata a Cagliarinak. Sokszor nem is értem,hogy mire várnak vagy mit védekeznek,mert sem az embert sem a labdát nem követik. Ahogy már említettem sajnos nagy csiga az egész hátsó szekció,teljes átjáróház. A támadó alakzat még elfogadható főleg Joao Pedro aki rendkívül erős,atletikus játékos.

A számok is ezt igazolják,mert a góllövéssel nincsenek gondok,de a gólokat úgy nyelik,mint kacsa a nokedlit.

Sok a hiányzó a vendég oldalon ennek ellenére tartják a maguk által diktált tempót és továbbra is vezetik az olasz bajnokságot. A Torino elleni bajnokin az első félidő nagy részében az ő akaratuk érvényesült, aminek eredménye meg is lett hiszen 2-0-ra vezettek. A különbség nagyobb is lehetett volna ha Kessie nem a kapus fejét akarja kilőni.

A támadó szekció fontos láncszemei közt van Diaz rendkívül gyors és mozgékony kétlem hogy tartani tudnák a piros-kékek akik számtalanszor nincsenek a helyzet magaslatán. Leao hiányozni fog a csapatból,mert kifejezetten az ő stílusának feküdne a szardíniai csapat védekezése. Szerencsére Kessie képességeivel is komoly zavart okozhat a Cagliariban.

Ibrahimovic egy 8-9 percet játszott a Torino ellen, a kupában pedig már kezdett is. Valószínű most is játszani fog. Részéről egy két labdát megtartva már óriási segítség lesz a Milannak. Nem egy fiatal titán,de erről a hazai védelemről simán lefordulhat egyszer kétszer.

A két csapat formája és a tabellán elfoglalt helyezések valamint az elmúlt időszakban mutatott játék alapján nagyon sima vendég győzelmet várok.

Cagliari - AC Milan: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp