Tavaly Rogan megmentette az Újpestet a kieséstől, de az új szezonban nem sikerült előre lépniük a liláknak. Kisebb meglepetésre a Zete legyőzése után az a Michael Oenning kapta meg a kispadot, aki a Vasasal vitézkedett néhány évvel ezelőtt az élvonalban. Szervezettségben és klubmodellben is teljesen más szinten van aktuális ellenfelük a Videoton, így a „tavaszi” rajton vendéggyőzelmet szimatolok.

Fiatalok szerződéshosszabbítása a „hír” Újpesten: Csongvai, Katona és Máté is aláírt. A helyzet az, hogy ennyi az utóbbi hetek erősítése. Az új német tréner támadó focit ígér, de tervei megvalósításához két évre van szüksége!!! Őőő…Dárdai Pál három nap alatt leoktatta azt a játékot, taktikát, amivel győzelmet érő döntetlent értünk el Romániában. Megint egy hatalmas kamut, mellébeszélést érzek: minőségi játékosok nincsenek, pénz „nincs”, befektetés nincs – duma van. Voltak edzőmeccsek is, csak az utolsó három: Puskás 5:0; Honvéd 3:2, ETO 3:0. Mind vereség, utóbbi kettőt egy napon rendezték, a teljes keretet forgatta Oenning. Ezek után azt várom, hogy a bennmaradásért harcol tovább az UTE, s első „lépésként” vereséget szenved.

Márton Gábor csapata teljesen más utat járt be. Meccseltek a Dinamo Zagreb (2:1-es vereség), és az Osijek ellen (2:2) is. Nagy fogásnak tűnik az ifjú Dárdai, aki „szerelmes” a fehérvári klubba és nagy örömmel jött a német utánpótlásból, minimális Bundesliga tapasztalattal. A nyitány előtt Hangya Szilveszter nyilatkozott a klub honlapjának, s elmondta, hogy három pontért megy a Vidi a Szuszába. Kovács Zoltán olyannyira optimista a szezon előtt, hogy a bajnoki címről álmodozik. Roppant erős a hazai szinten a vendégek kerete: Niko, Dárdai Palkó, Kovacsik, Nego, Fiola kiegyensúlyozott teljesítményt és harcos attitűdöt mutat, nem véletlen, hogy Rossi rendszeresen mindegyikűjüket behívja (Dárdainál is próbálkozik) a válogatottba.

Van pénz Fehérváron, s magyar szinten van foci is. Mennének ők a Fradi által taposott ösvényen a nemzetközi kupa csoportkörébe, s Márton stílusa ugyan néha pokróc, de vitathatatlan, hogy ért játékosai nyelvén, s valami formálódik/alakul a klubnál. Újpesten folytatódik a „gyere velem én se megyek sehová” típusú stagnálás. Az előjelek alapján vendéggyőzelemre feldobott szorzó kellemes befektetéssel kecsegtet, ki nem hagynám!

Újpest FC - MOL Fehérvár: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp