Egy nem is akármilyen végeredményt hozó hétközi "bemelegítő" mérkőzés után a mai nappal hivatalosan is folytatódik kis hazánk labdarúgó bajnoksága. Ne legyen a nevem Várda, ha én a 17. fordulóból nem a Kisvárda mérkőzését küldöm elsőként játékba, de sokáig úgy nézett ki, hogy szégyenszemre el kell engednem majd ezt a találkozót. A Mezőkövesd vendégjátéka kapcsán olyan szorzókkal jöttek ki eredetileg az irodák, melyek sem az én, sem a játék szempontjainak nem feleltek volna meg. Viszont menet közben számomra kedvezően alakultak a szorzók változásai, így megvan az a tipp és az az odds melyet jó eséllyel játékba küldhetek ennek a nem egyszerű találkozónak a kapcsán.

Öt távozó játékos mellé négy új érkezőt jelentettek be a rövid felkészülési időszak alatt a Kisvárda FC vezetői. A távozók zöme peremembernek számított a keretben, viszont az érkező játékosok mindegyike minőségi igazolásnak tűnik, akik kivétel nélkül hiányposztokat próbálnak majd betölteni a tavasz során. A bolgár Janisz Karabeljov már a felkészülési mérkőzéseken is bizonyította, hogy személyében egy gólerős, támadó szellemű középpályással van dolgunk, de a szintén bulgáriából érkező bal bekk, az olasz-brazil állampolgárságú Matheus Leoni is nagyon jó benyomást tett a szakmai stábra. Szintén nagy fogás lehet a szerb Lazar Csirkovics is a védelem tengelyébe, de késői igazolása miatt az Ő játéka még a mostani mérkőzésen kérdéses. Én azért vettem a bátorságot hogy leinformáljam a Srácot, mert a menedzsere régi jó haverom. "Nagyon jó játékos" kaptam a választ "melyet a pályán is bizonyítani fog". A többiek Supka Attila vezetőedző irányításával elvégezték az előírt programot, így a Mester szerint minden hátráltató tényező ellenére készen áll az ötödik helyen tanyázó csapata a folytatásra. Supka is hasonlóan nehéz mérkőzésre számít a Mezőkövesd ellen mint én, de velem együtt nagyon bízik egy sikeres folytatásban. Ehhez nagyon jó alapot szolgáltatna egy mostani győzelem.

Mit ad Isten, Pintér Attila is nehéz mérkőzésre számít a kisvárdai vendégfellépésük kapcsán. Hogy ennyi nehézségből mi fog itt a végén kikerekedni, hát nagyon kíváncsi leszek rá. Mindenesetre a jelenlegi nyolcadik helyezett vendégcsapat trénere novemberi érkezése óta azért vitt életet a kék-sárga alakulatba. Az azóta lejátszott mérkőzéseiken a megszerezhető 18 pontból 12 begyűjtöttek. Ezek zömét kiváló védekezésüknek és az abból indított gyors kontráiknak köszönhetik. Várhatóan most is kivárásra fognak majd játszani, "hátha belehibáz az ellenfél" alapon. Közben pedig "tolódnak, tolódnak, tolódnak", mert Pinyő a "tolódás" nagymestere. Téli igazolásaik egyenlőre a "no name" kategória számomra, ezért úgy gondolom, hogy az esetleges sikerüket vagy bukásukat a régi harcosaik szállítják majd.

Játékerőben elég közel van egymáshoz ez a két csapat, tehát meglátásom szerint nüanszok dönthetnek majd a mérkőzés során az egyik vagy a másik fél részére. Ha pedig nincs ami döntsön, na akkor vehetjük igazán hasznát annak a +0,5-ös hendinek, amit én a hazai csapatnak adok.

Kisvarda - Mezőkövesd: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp