Vacilláltam, hogy Guruzzam-e ezt a csörtét avagy sem, de amint látható az írás mellett döntöttem, mert nem hagyott nyugodni.

A téli szünetet követő eltelt forduló után inkább a hazai együttes lehet elégedett a nyitánnyal, hiszen a Kisvárda otthonából - úgy fest értékesnek mondható - pontot tudtak elcsenni (0:0), ami látva a Fehérvár buktáját a hétközben tényleg jó eredménynek is aposztrofálható Pintérék számára! Tény, hogy továbbra sem tudják a Matyók azt az élvezetes támadófocit nyújtani, mint a tavalyi év során, ám jelen szezonban a cél szentesíti az eszközt alapon a lényeg, hogy mindegy milyen játékkal, de jöjjenek az egységek. Bár személy szerint nem értettem egyet Kuttor menesztésével (jó edzőnek tartom továbbra is magyar szinten), de nem lehet tagadni, hogy Pinyő érkezésével elkezdtek jönni az eredmények. Cseriék immáron négy forduló óta veretlenek, melynek köszönhetően elmozdultak a kiesőzónából, s amennyiben hazai pályán meg tudják ütni a szétesőben (?) lévő Újpestet, akkor komoly lélegzetvételhez juthatnak a kiesés elkerüléséért folyó harcban! Igazi hatpontos ütközet vár tehát rájuk szombat délután!

Az Újpest komoly verésbe szaladt bele hazai pályán a Fehérvár ellen (0:5). Nem láttam sajnos a meccset, viszont a hétközi Kisvárda-Fehérvár meccsen tudatosult bennem, hogy téli szünet alatt nem a Videoton javult fel látványosan, hanem inkább az Újpest háza táján nőttek tovább a bajok! Évek óta szenvednek a Lilák, mert nincs egy olyan tulajdonosi kör, aki hathatósan, akarva támogatná a csapatot, vagy kijelölne valamiféle hosszútávú koncepciót. Ráadásul ugyebár a szurkolókkal is kiengesztelhetetlennek tűnik a címérkérdésben az ellentét. Alig-alig történnek igazolások, s ha vannak is, nevesincs összekukázott, többnyire idegenlégiós playerek kötnek ki a Megyeri úton, míg a tehetségesebbek, mint pl. Zsótér, szépen elhagyják a süllyedő hajót. Jelen pillanatban személy szerint egyedül Simon Krisztiánt tudnám kiemelni, aki tényleg minőséget képvisel a Liláknál, de egymaga kevés hozzá, hogy állandóan a hátán vigye a csapatot.

Emellett pedig a mostanság megszaporodó edzőváltások sem igazán mutatják azt, hogy miféle koncepciót képzelnek el a IV. kerületben. Predrag Rogant a Vasasnál korábban megfordult Michael Oenning váltotta. Hát a bemutatkozása elég csúfosra sikeredett a németnek, akad majd bőven tennivalója, ha nem akarják, hogy az a Klub, amely története során még sosem esett ki az élvonalból, jövőre szégyenszemre ne a másodosztályban indítsa a szezont!

Ami egyes egyedül az Újpest vendéggyőzelme mellett szólhatna, az a Mezőkövesd elleni jó mérlege. A Matyók mumusainak számítanak a Lilák, ám az utolsó két borsodi túrájukon már nem sikerült nyerniük a fővárosiaknak, s pontosztozkodásra került sor. Most is hasonló forgatókönyvet várok a bukikhoz hasonlóan. Erősen iksz szagú a meccs, ám véleményem szerint nem reális a közel azonos kimenetelű odds-pár a két oldalon. Úgy gondolom, hogy ebből kiindulva inkább a jobb passzban, hazai pályán szereplő Mezőkövesd itt a favorit, akiknél tényleg megindult egy pozitív folyamat az őszi válságot követően, míg Újpesten egyelőre ennek nyomát sem érzékelni. Így dupla esélyben a Mezőkövesd mellett teszem le a voksomat!

Tipp: nézhetetlen 1:1

Mezőkövesd - Újpest FC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp