Az elmúlt 2 szezonban salakon berobbanó 22 éves norvég és a még mindig csak 26 éves hazai Thompson ütközete érdekes meccs lehet az Ausztrál Open első fordulójában. Ruud jelenleg 21 hellyel előrébb rangsorolt ausztrál ellenfelénél, kb. hasonló szintű játékosnak tartom őket, amiből adódik a szett over tippem.

Casper Ruud inkább salakos játékosnak mondható, gyors, pontos játékos, rengeteg labdát elér. Salakos mérlege rendre pozitív és ezen a borításon is játssza meccseinek nagy részét. Kemény pályán összességében 50-50 körüli mérlege van, tavaly 10 alatt volt a lejátszott meccse keményen és minden második meccsét tudta csak megnyerni. Melbourneben elindult bemelegítésnek, de Vesely egyből megállította egy három szettes meccsen.

Az ellenfél az a Jordan Thompson, aki mindig is nagy munkás hírében állt, megtesz mindent a játékért, de ennyi van benne. Állítólag hatalmas munkát tesz a teniszbe mindig és kétségkívül kemény pályán a legeredményesebb pályafutása során. Idén is nyert már 3 meccset a felkészítő tornán, a negyeddöntőben mondjuk váratlan vereséget szenvedett 6:4 6:4 arányban egy brazil teniszezőtől.

Sokat elmond az, hogy Thompson Challenger győzelmeken túl semmit nem tett még le az asztalra, míg Ruud legalább nyert egy 250-es tornát tavaly Argentínában. Ruud valamivel jobb játékosnak mondható, ezen a borításon viszont Thompson lehet kisebb előnyben. Ezek a különbségek kb. kiegyenlítik egymást, pont emiatt egy szoros, akár 5 szettes meccset várok. Nem hiszem, hogy bármelyikőjük tud dominálni azzal a játékkal, amit mutatni szoktak, így lesznek azért üresjáratok mindkét oldalon, amivel mindkettejük nyerhet legalább 1 szettet.

Ruud, Casper - Thompson, Jordan: Szettek száma - Felett/alatt tipp