A román válogatott Mirel Radoi szövetségi kapitánnyal a kispadon új utakra lépett, az már látszott korábban is. A csapat sokkal támadóbb felfogású lett, sokszor mennek bele adok-kapok stílusú meccsekbe is. Korábban inkább játszottak statikus futballt, azonban Radoi érkezésével megpróbálnak kreatívan és ötletesen játszani, ezért is vitt fel több fiatalt a nagyok közé.

Észak-Macedónia ellen játszottak az első körben, és olyat olvastam, hogy végig kontrollálták a mérkőzést. Szerintem pedig nem. Megnéztem a meccs összefoglalóját, és az tűnt fel, hogy a macedónok számtalan helyzetet dolgoztak ki ellenük, ők pedig inkább távolról tüzeltek. volt egy olyan szituáció is, hogy a kapus megfogott egy hazaadást, amiből közvetettt szabadrúgással jött az ellenfél baromi közelről, a meccs végén pedig lesgólt is lőttek. Egy zenitjén jóval túllévő Pandev (37 év) és Nesterovski (31 év) szénné szedte a román védelmet. Ráadásul a románoknak a meccs végén meleg volt a pite, hiszen a macedónok szinte a semmiből jöttek vissza, egy percen belül lőttek két gólt, hasonlóan a lengyelekhez. A kis Hagi azonban megmentette a válogatottat az égéstől, benyomott egyet a vége előtt.

A németek könnyedén 3-0-ra nyertek a lejtőn lefelé tartó izlandiak ellen, nem izzadtak meg túlzottan, mivel Goretzka már 3. percben, Havertz pedig a 7. percben betalált, így lényegében 10 perc foci után lötyögtek egyet.

A csoport nem túl nehéz, a németek útja szinte ki van kövezve Katarba, mivel a románok lennének a legnagyobb vetélytársaik. Szerintem ma péppé ütik őket, hogy megmutassák, pontosan hol is a helyük. Joachim Löw lassan búcsúzik a kispadtól, az Európa Bajnokság után távozik. Ez egy szép hattyúdal lehet számára, hiszen a selejtező-sorozatot nem ő fogja már befejezni.

Szerintem itt potyogni fognak a gólok dögivel, csak győzzük számolni.

Románia - Németország: Gólok száma - Felett/alatt tipp