Komoly kis meccsek voltak a rendhagyó Premier Liga tegnapi játéknapján, amiből sok mindent le lehetett szűrni egyes játékosok formájáról.

Durrant több, mint egy fél éve nem találja a játékát, tudjuk ugyan, hogy beteg volt néhány hétig, de ilyen hosszú távon ezzel már nem lehet ezt a játékot magyarázni. Szörnyű volt nézni tegnap is Aspinall ellen, olyanokat rántott bele bizonyos dobásokba, hogy szektor közepe 5-ösök meg 1-esek kerekedtek ki sokszor a dobásokból. Még Aspinall ellen sem volt esélye, pedig az angol sincs túlzottan jó formában, de bőven elég volt a játéka egy gyenge Durrant ellen.

Clayton az elmúlt hetek-hónapok versenyei és mutatott játékai alapján egyértelműen a világ 3 legjobb dartsosa közé tartozik jelenleg. Tegnap óriási meccset toltak Wrighttal, a skót 6/6-os kiszállóval sem tudta megnyerni a meccset és ez egyértelműen Jonny remek játékának köszönhető. 105 feletti átlagot dobott, 50% körüli kiszállóval. Manapság ez jellemző a walesi játékára, 100 alá ritkán megy és a kiszállók is nagyon rendben vannak. 5 köröstől nem volt rosszabb leg Claytonék meccsén, ami bizonyítja, mennyire jól játszottak mindketten. Durrant ezzel szemben hatalmas szenvedést produkált, tegnapi 88-as átlagát mostanában nem nagyon szárnyalja túl, ami egy Clayton szintű játékossal szemben maximum néhány leg megnyerésére lehet majd elegendő.

A mutatott játékok alapján sokkal valószínűbb egy 7:2, mint egy 7:5-ös szoros meccs. 4 leget engedünk Durrantnek ezzel a hendivel, de meglepődnék, ha eljutna addig.

Clayton, Jonny - Durrant, G: Kör hendikeppel - Hendikep tipp