Akkora országos kettes lett ebből a Kisvárda - Diósgyőri VTK mérkőzésből, hogy most már megéri egy kicsit a kontralehetőségekkel foglalkozni. Az OTP Bank Liga 31. fordulójának egyik legnagyobb kérdése mindenki számára, hogy folytatódik-e a "Hogyan tartsuk benn a Diósgyőrt?" negyedik évfolyamának "X"-dik epizódja, vagy megtörténik a csoda és a szezon végén tényleg kiesik a miskolci alakulat az első osztályból. Érvek, ellenérvek, felsőbb utasítások, cáfolatok már mind-mind elhangzottak a héten ezzel kapcsolatban, most megtippelem én hogyan gondolom ezt a dolgot.

Kezdjük a múlttal. Az előző szezon utolsó fordulójában fordított párosításban egy extra motiválatlan hazai csapat tükörsima vereséget szenvedett a Kisvárdától. Ezzel a szabolcsiak minden más eredménytől függetlenül simán bennmaradtak az első osztályban. Akkor is szárnyra keltek mindenféle pletykák, de kétségünk ne legyen felőle, hazai vereség esetén most sem lesz ez másként. Ezzel tisztában vannak a felek, ezért ha létezik is esetlegesen bármiféle felsőbb utasítás ( az OTP Bank Liga nem az a hely ahol ez előfordulhat :) ), akkor induljunk ki abból, hogy ezt lehetőség szerint jól kell tálalni. A jó tálaláshoz pedig illik kidolgozni egy hihető koreográfiát a mérkőzésre. Nálam erre a legkézenfekvőbb megoldás, ha egy döntetlen körüli félidő után véletlenül találnak egy gólt a vasgyáriak és mindenki jól jár. Leginkább én, mert a "télikabát gyanú" miatt szépen felturbózták a félidei oddsokat a bukik.

Ráadásul egy olyan lehetőségről beszélünk a félődőt illetően, melynek gyakoriságát nem is tudjuk megkérdőjelezni. A diósgyőriek 15 vendégfellépése alkalmával az általam választott tipp 14 esetben nyerő lehetett volna, de a hazai Kisvárda sem sokkal marad el ettől, mert ott 14 lehetőségből csak 3-szor nem nyertünk volna ezzel a tippel.

Szakmázni úgy gondolom teljesen felesleges egy ennyire kényes találkozó kapcsán. Tételezzük fel, hogy egy 100%-ig tiszta meccs vár ránk, akkor egyértelműen jó a tippünk, mert a diósgyőriek nem fognak tudni gólt szerezni ez ellen a Kisvárda ellen. Ha a gyanúsabb verzió lép életbe ( hangsúlyozom, az OTP Bank Ligában ilyen nincs!!!! ), akkor is az általam felvázolt koreográfiával lehetne legkönnyebben eladni az eladhatatlant.

Kisvarda - Diósgyőri VTK: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp