Jessica Pegula nem számít fiatal játékosnak, idén februárban töltötte be a 27. életévét, ezért is nagy dolog az amit az elmúlt két évben fejlődés terén bemutatott az több, mint kalapemelést érdemlő. Renkívül agresszív stílusban ütöget az amerikai és ezzel a kellemetlen stílussal a legjobbakat is megtudja lepni. Elég csak a közelmúltból Pliskova többszöri elverését említeni, de az Australian Openen Azarenkat és Svitolinat is lapátra tette. Univerzális játékos, amit itt Rómában is bizonyít, külön-külön is nagy eredmény Kasatkinan, Osakan vagy Alexandrovan való felülkerekedés, de, hogy ezt mind szettvesztés nélkül teszi meg az megint egy már-már földöntúli teljesítményt sejtet erre a hétre.

Egy salakon kifejezetten a tenisz élvező rivális jön a horvát Martic képében. Marticnak azonban ez a szezonja jóval döcögősre sikeredett. Bár eljutott a itt a római negyeddöntőig, ám sokkal rögösebb eredménysorral és az ellenfelek szintje sem vetekedhet a Pegula által kiiktatottakéval. Shelby Rogers , Mladenovis és Podoroska ellen is voltak hullávölgyei Petranak, nos pont ez a tényező nem jellemző pegulara.

Pegula kellemetlen agresszív stílusával Marticot is lenyomhatja majd a salakról és ha a horvát hullámvölgyei pénteken is jelen lesznek a pályán, akkor egy újabb két szettes gyalúzással is juthat tovább a tengerentúli.

Az egymás elleni történelmük megtévesztő lehet 3-1 Petra Martic javára, ám ezt még pont a Pegula féle látványos forma javulás előtt játszották le. Pegula egy teljesen más szint mostanság és ezt az ajándékot mi nekünk fogadóknak is ki kell használnunk!

Martic, Petra - Pegula, Jessica: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp